Klaus se snaží ovlivňovat situaci v ODS, myslí si Gazdík

05.09.2012 19:18

Podle Petra Gazdíka má momentální hlasování pro daňový balíček od poslanců ODS několik důvodů. Tím hlavním je podle něj rozkol ve straně a blížící se kongres, kde se bude hlasovat o předsedovi. Zároveň si ale myslí, že i prezident Václav Klaus do celé situace zasahuje.

Klaus se snaží ovlivňovat situaci v ODS, myslí si Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Je to zástupný problém,“ okomentoval v Impulsech Václava Moravce poslanec Petr Gazdík situaci, kdy někteří občanští demokraté nehlasují pro zvýšení DPH proto, že s tímto krokem nesouhlasí. Podle něj to mohli říct celou dobu a nezvednout ruku už při prvním hlasování. „Hlavním nezástupným problémem je kongres,“ naznačil.

Podle Gazdíka toho však může být více než hlasování o předsedovi strany. „IZIP může být jedním z těch problémů,“ dodal.

Stejně tak poukazuje i na roli prezidenta a zakladatele partaje Václava Klause. „Pan prezident se evidentně snaží do té hry alespoň takto mediálně vstupovat,“ prohlásil k jeho výzvám, aby se při hlasování poslanci řídili zdravým rozumem. Můžeme se prý jen domnívat, zdali se prezident neschází s „rebely“. „Z jeho vyjádření a z toho, co se ve sněmovně povídá, si myslím, že Václav Klaus se snaží ovlivnit situaci v ODS,“ dodal.

TOP 09 je podle Gazdíka pouze obětí vnitrostranického boje v ODS. „Všichni jsme se stali rukojmími vnitřních půtek ODS,“ dodal i na adresu občanů. „To není krize koaliční vlády, to je krize občanských demokratů,“ zdůraznil.

Na svých dohodách prý TOPka nehodlá nic měnit. Pokud by měla být vláda i nadále nestabilní, odejdou z ní. „Jedinými dvěma stabilními stranami v Parlamentu jsou jen TOP 09 a komunisté,“ dodal v žertu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…