Klausová napsala Drábkovi. Zastala se kojeneckých ústavů

10.02.2012 11:34

Plánem ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka je, aby se do kojeneckých ústavů přestaly posílat děti do tří let už od roku 2014. Ústavy se bojí svého následného zrušení, a proto píší první dámě Livii Klausové, která se problematikou dětí z dětských domovů dlouhodobě zabývá. Teď Klausová začala výtky Drábkovi tlumočit.

Klausová napsala Drábkovi. Zastala se kojeneckých ústavů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus s chotí

"Obraceli se na ni nejen pracovníci z ústavů, ale i rodiče, kteří mají v kojeneckých ústavech své postižené děti. I takové děti tam jsou, děti rodičů, kteří se o ně nedokážou postarat," tlumočila Lidovým novinám, co vedlo Klausovou k sepsání dopisu pro Drábka, tajemnice první dámy Libuše Schmidová. "Psali, co bude s jejich dětmi, když se kojenecké ústavy zruší. Na základě toho se domnívala, že by o tom měla ještě diskuse pokračovat."

U Klausové zastánci kojeneckých ústavů orodovali zejména proto, že se problematikou dětí bez domova zabývá dlouhodobě v rámci Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových. Společně s manželem těmto dětem tradičně přispívají na kurzy na řidičské průkazy nebo studijní stipendia.

"Shromáždila podklady od několika dětských center a dětských domovů, které ji žádaly o pomoc. Tlumočila panu ministrovi to, že má mnoho podnětů a že by iniciovala schůzku," sdělila Schmidová. Ministr Drábek ani jeho úředníci zatím nechtěli dopis nijak komentovat, prý ještě nedorazil.

Ministerstvo chce podle své mluvčí Viktorie Plívové posílit podporu pro rodiny, aby se děti odebíraly původním rodičům co nejméně, a zároveň vytvořit dobré podmínky pro pěstouny. Teprve poté by přistoupilo ke kroku rušení ústavů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…