Klausovy názory na Havla by se měly učit, říká Šťastný

11.02.2013 15:58

Prezident Václav Klaus zkritizoval svého předchůdce Václava Havla, označil jej za extrémního levičáka a člověka, který nechtěl, aby zemi vládly demokratické strany. S tím souhlasí poslanec za ODS Boris Šťastný.

Klausovy názory na Havla by se měly učit, říká Šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

"Teze pana prezidenta definující havlismus by měly vejít do učebnic politologie a učit se je celé generace. Jsou základem pro pochopení příčin politického, společenského a hodnotového marasmu, kterým naše země prochází," řekl Šťastný serveru Lidovky.cz.

Předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera vnímá výroky dosluhující hlavy státu v kontextu negativní atmosféry způsobené amnestií. "Já bych to tak tvrdě neříkal, ale Václav Havel rozhodně byl svým způsobem bohém, což nemyslím pejorativně. Nebyl standardním politikem západního světa, což mu získávalo úžasnou popularitu," myslí si o Klausově příkrém hodnocení.

Klaus se vůči svému předchůdci vymezoval i v nedávné minulosti. Knihu svého vícekancléře Petra Hájka Smrt ve sametu, ve které Hájek uvádí, že Havel byl nástrojem lži a nenávisti, označil za téměř povinnou četbu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…