Klausův přítel nechce amnestii. Ať jej prý soud očistí

16.01.2013 17:09

Podnikatel Petr Lukeš, přítel prezidenta Václava Klause, požádal soud, aby jeho proces nepřerušoval, přestože se na něj vztahuje amnestie. Pro server Týden.cz to uvedl dobře informovaný zdroj.

Klausův přítel nechce amnestii. Ať jej prý soud očistí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

"Klient se cítí nevinen a chce, aby se to potvrdilo i před nezávislým soudem. Tak dojde k plnému očištění jeho jména,“ potvrdil Lukešův obhájce. Podnikatel už podal příslušnou žádost ke Krajskému soudu v Praze.

Bývalý šéf skupiny CIMEX Lukeš čelil obžalobě v kauze tunelování Válcoven trub Chomutov spolu s pěti manažery firmy, jedné z nejdéle se vlekoucích hospodářských kauz v zemi. Policie je vinila z toho, že poškodili věřitele se škodou 4,5 miliardy korun. Údajně totiž převedli majetek zadlužené firmy VT DIOSS Chomutov a tří dceřiných firem na nově založenou společnost Válcovny trub Chomutov, za což však nezaplatili hotovostí, ale směnkami.

Informaci, že Lukeš je přítelem Klause, přinesl server Lidovky.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…