Kočka není "Paroubkův kámoš", protestuje ČSSD proti textu Blesku

07.02.2010 17:11

Lidovému domu se nelíbí, že deník Blesk označil podnikatele Jana Kočku za "kámoše" předsedy ČSSD. Není to pravda, "pouze se znají", stojí v tiskovém prohlašení podepsaném Petrem Dimunem.

Kočka není "Paroubkův kámoš", protestuje ČSSD proti textu Blesku

Na Štrbském plesu ve slovenských Tatrách se o víkendu koná akce "pro smetánku" pořádaná investiční skupinou J&T. Mezi hosty nechybí ani podnikatel Jan Kočka, kterého deník Blesk označil za "Paroubkova kámoše". A to teď nahněvalo sociální demokraty.

"A kdo přiletěl z Prahy do Popradu fandit? Třeba šéf Dopravního podniku Praha Martin Dvořák s blonďatou kočkou. A taky Kočka s velkým K, Paroubkův kámoš, a mnoho dalších lobbistů...," napsal v sobotu Blesk.

Odpověď z Lidového domu na sebe nenechala dlouho čekat. "Jan Kočka není „kámoš" Jiřího Paroubka, pouze se znají. Stejně tak, jako zběžně poznává i řadu dalších lidí na fotografiích Blesku," stojí v tiskové zprávě ČSSD podepsané vedoucím stranické sekce marketingu a PR Petrem Dimunem.

Lidovému domu se nelíbí ani spojení Paroubka se samotnou akcí. "Jiří Paroubek si dokáže představit mnohem vkusnější způsob zábavy, než je tato akce," píše Dimun.

"Tato nepravdivá konstrukce nápadně připomíná situaci, která vyústila v obludnou kauzu tzv. Kubiceho zprávy, kdy se rok před touto událostí psalo o Václavu Kočkovi st. jako o poradci Jiřího Paroubka," zní dále stanovisko ČSSD.

Paroubek a Kočka

Právě Kubiceho zpráva přinesla nepotvrzené informace o podílu nejednoznačně identifikované "osoby Kočka" na vraždě podnikatele s kontroverzní pověstí Františka Mrázka.

Diskuse o spojitosti Kočkových s předsedou ČSSD pak patrně nejvíce rozvířila vraždy Václava Kočky mladšího. K té došlo před necelým rokem a půl, pár hodin po křtu knihy Jiřího Paroubka. Kočka byl tehdy mezi pozvanými, stejně jako jeho vrah, podnikatel Bohumír Ďuričko.

Paroubek se od tragické události distancoval. K vraždě došlo podle jeho slov poté, co už "účty byly zaplaceny" a on nebyl na místě přítomen.

Předseda ČSSD ale několikrát naznačil, že se mu nezamlouvá, jakým způsobem některá média referují o rodině Kočkových. Například Václav Kočky staršího se Paroubek zastal s tím, že jde o významného člena ČSSD a organizátora Matějské pouti.

Čtěte také:
Petr Dimun: Jan Kočka není „Paroubkův kámoš"

Zdroj: Blesk.cz

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…