Kolář, Piráti a projímadlo. Bizár Prahy 6 překonává i ruský ricin, chytá se za hlavu komentátor

15.05.2020 12:50

Komentátor Petr Holec na serveru Info.cz glosuje dění na Praze 6 související s odstraněním sochy sovětského maršála Koněva. „Koněv začíná mlít své katy. Bizár na šestce trumfuje i ruské projímadlo,“ pozastavuje se především nad tím, že opoziční Piráti v Praze 6 chtějí rezignaci starosty Ondřeje Koláře (TOP 09), když sami mají na odstranění pomníku svůj podíl.

Kolář, Piráti a projímadlo. Bizár Prahy 6 překonává i ruský ricin, chytá se za hlavu komentátor
Foto: Repro XTV
Popisek: Petr Holec, komentátor Info.cz

„Na kdysi Praze 6 prostě nemají rádi Rusy. TOP 09 má navíc Rusko jako programového politického nepřítele a časem to logicky doběhlo i Koněva, takže díky zdejší vládní koalici zmizel. Že jeho sochu Kolář nechal odvézt zrovna v době nouzového stavu, jako to kdysi s nepohodlnými věcmi dělali i komunisti, vám o jeho boji za demokracii řekne asi nejvíc,“ píše Holec ve svém komentáři.

Nyní je Koněv z Prahy 6 pryč a Kolář má i kvůli němu policejní ochranku, protože v Praze prý podle Respektu řádí jistý ricinový zabiják.

Na scénu se proto vrací Piráti, kteří nechtějí promarnit ani ricinovou krizi. „Ti sice s Kolářem nejdřív bojovali proti Koněvovi a podepsali i plán, aby po svém odstranění odpočíval 'nejlépe v některých paměťových institucích', teď ale sami ztratili paměť,“ všímá si komentátor.

„Zřejmě žárlí na Kolářovu ricinovou slávu a navíc se s TOP 09 přetahují o stejné voliče, což vždy slibuje masakr. Proto najednou otočili svou bárku, Koláře obvinili z rozpoutání války s Ruskem a řekli, že jestli Koněva nepředá Rusům, vyvolají na radnici hlasování o jeho 'zmizení',“ vysvětluje si počínání Pirátů Holec.

„Ano, je to fakt bizár, který trumfuje i ricin. Ten prezident Miloš Zeman označil za 'projímadlo' a něco na ten způsob se nyní děje i na šestce,“ konstatuje dále.

Praha 6 podle něj v malém zrcadlí celostátní problém současné opozice. Společně tady vládnou TOP 09, KDU-ČSL, ODS a STAN, tedy 'antibabišovská' fronta, jež se do jednotné opozice pořád neumí spojit ve velké politice. A někde mezi nimi a opozičním ANO stojí Piráti, kteří to nejradši hrají na obě strany, protože tuhle hru nikdo neovládá tak jako právě oni,“ píše Holec.

Zároveň se jasně ukazuje, proč současná roztříštěná opozice nikdy nemůže porazit Babiše. „I kdyby se totiž náhodou nějak spojilo kvarteto ODS, KDU-ČSL, ODS a STAN, které dá v současnosti stěží dohromady volební zisk ANO, vždycky narazí na politické pirátství Pirátů. Jestli ale na šestce nakonec kvůli Koněvovi fakt popraví Koláře, bude to majstrštyk pirátství,“ dodává závěrem komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…