Kolegyně Marka Wollnera: U nácků čekáš, že mají snížené IQ. Ale nejstrašnější je, jak intelektuálové podporují toho kágébáka Babiše

27.10.2017 11:21

Česká spisovatelka, režisérka a spolupracovnice pořadu Marka Wollnera Reportéři ČT Monika Le Fay se zase jednou ozvala. Na svém facebookovém profilu vyčinila intelektuálům, kteří se přiklonili k šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Kolegyně Marka Wollnera: U nácků čekáš, že mají snížené IQ. Ale nejstrašnější je, jak intelektuálové podporují toho kágébáka Babiše
Foto: Reprofoto ČT
Popisek: Miroslav Kalousek a Andrej Babiš v předvolební debatě ČT

Když odcházející vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) oznámila světu, že nepřijme už žádného uprchlíka, Monika Le Fay dala najevo, že se za české politiky stydí. V minulosti také dala najevo, že se stydí speciálně i za českou hlavu státu Miloše Zemana, který podle jejího názoru nadbíhá Rusku. Tomu Rusku, které podle některých odborníků představuje pro Evropskou unii větší nebezpečí než celý Islámský stát.

Do třetice dala dáma najevo, že se stydí i za české intelektuály, kteří se před volbami přiklonili k hnutí ANO Andreje Babiše.  

„Ani komouši, ani antisudeťáci, odpůrci církevních restitucí, Miroslav Sládek, Mečiar, Klaus nebo Zeman pro mě nebyli takové zklamání jako příklon intelektuálů k Babišovi. Na to jsem nebyla vůbec připravená. U nácků třeba člověk tak trochu dopředu čekal, že mají snížené IQ, komouši byli komouši třeba proto, že si mysleli, že mají levicové cítění, nebo chtěli být jako jejich rodiče. Klause každý dopředu neodhadl a Zeman třeba zaujal tím, že čte a objímá stromy. Podporovat ale někoho, o kom se od počátku vědělo, že je mafián, zloděj, estébák, komunista a zřejmě i kágébák, začali lidé, kteří to vůbec neměli zapotřebí,“ posteskla si dáma.

Babišovi dali hlas i lidé, kterým se žije hodně dobře a mohou si rozmyslet, jestli si koupí jedno nové auto, nebo rovnou raději dvě. Režisérka příliš nechápe, proč. Stejně tak nechápe, jak může ostatní občany nechávat v klidu to, jak Andrej Babiš zneužívá noviny, které si před pár lety koupil. Není to prý tak dlouho, co si v Babišových novinách přečetla, že je Kalousek neoblíbený snob, který vlastní permanentku do opery v Miláně.

„To už je jak z Rudého práva. Bylo by lepší, kdyby poslouchal normalizační pop jako Andrej Babiš, nebo jezdil metrem na Alexandrovce?“ zeptala se rozzlobeně Le Fay.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…