Kolik lidí jste pozabíjeli vy, ekoteroristé? Rázná odpověď na zprávu o obětech Volkswagenu

30.09.2015 19:21

Marek Stoniš komentoval na stránkách týdeníku Reflex současnou kauzu automobilky Volkswagen a její následné dohry v podobě slovních útoků ekologických aktivistů. Globální oteplování neexistuje, Brusel přijímá scestné směrnice a ekologové jsou horší než dopad automobilů na životní prostředí.

Kolik lidí jste pozabíjeli vy, ekoteroristé? Rázná odpověď na zprávu o obětech Volkswagenu
Foto: red
Popisek: Volkswagen

„Diamantové mozky Evropské unie si myslí, že na naší planetě zuří globální oteplování a že za to může člověk tím, že do ovzduší vypouští CO2,“ říká Stoniš a vysvětluje, že i přesto, že to nikdo neprokázal, sáhla EU k zavedení naprosto „drakonických zelených směrnic“ o emisích. Ty jsou podle Stoniše v některých případech však zcela nesplnitelné.

„Brusel nastavil tak drsné normy, že dříve nebo později ke skandálu typu Volkswagen muselo dojít,“ píše Stoniš a vysvětluje, že to, že automobilka podvádí, neznamená, že její auta nejsou ekologická. „Prostě jen nesplňují některé normy, které se zrodily v chorých zelených bruselských mozcích,“ tvrdí Stoniš a dodává, že nikdo, kdo si kupuje auto, se neřídí jeho emisemi.

Co mu však přijde naprosto bizarní, je skutečnost, jak po provalení kauzy „začali hbitě z děr vylézat nejrůznější zelení ‚experti‘ s fantastickými čísly“. Jedním z takových je podle něj „ekologický radikál Vojtěch Kotecký“, který se vyjádřil pro Mladou frontu Dnes. Podle Koteckého totiž kvůli emisím mohlo zemřít o tisíce lidí ročně více.

Celý text zde

Stoniš se následně opřel do „ekoteroristické politiky organizací“, jako je například Hnutí Duha. Podle něj by si měly zamést před vlastním prahem, než začnou kritizovat Volkswagen, protože zabily mnohem více lidí. „Třeba tím, jak protesty, žalobami a byrokratickými obstrukcemi bránily dostavbě chybějících kusů dálnic – například D8 do Drážďan a mnohých dalších,“ vysvětluje Stoniš a dodává, že tím nechali „dusit automobilovou dopravou města a vesnice, které leží na přetížených páteřních trasách“.

Na závěr uznává, že v případě Volkswagenu jde o vážnou věc, která „bude pravděpodobně mít i své ekonomické dopady na ekonomiku Německa i dalších zemí“. Svěřování celé problematiky do rukou „zelených aktivistů“ však rozhodně nezpůsobí, že se nám bude lépe dýchat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…