Kolují řeči: Zruší se ministerstva životního prostředí, kultury a pro místní rozvoj

05.04.2012 13:10

Rušení tří ministerstev, které ohlásil premiér Petr Nečas (ODS), se má týkat rezortů kultury, životního prostředí a místního rozvoje. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělil důvěryhodný zdroj s tím, že kulturní agenda se začlení pod školství a zbylé dva rezorty pod ministerstvo zemědělství a venkova

Kolují řeči: Zruší se ministerstva životního prostředí, kultury a pro místní rozvoj
Foto: Martin Kovář
Popisek: Výkonná rada ODS

Výrazné rozšíření agendy by se tak dočkalo ministerstvo zemědělství, které by to ilustrovalo i novým názvem. O transformaci tohoto rezortu na ministerstvo venkova mluvil Nečas už loni na podzim, když do ministerské funkce instaloval Petra Bendla (ODS).

Nechceme jen přemalovat fasádu

Pokud se vláda na tomto scénáři skutečně dohodne, bude to pro každou ze tří koaličních stran znamenat ztrátu jednoho křesla. Ministerstvo kultury vede Alena Hanáková (TOP 09-STAN), životní prostředí Tomáš Chalupa (ODS) a místní rozvoj Kamil Jankovský (VV).

Premiér Nečas mluví o rušení tří ministerstev od středečního grémia ODS, jejich jména ale zatím odmítal upřesnit. "Chceme redukovat agendy, tedy činnosti úřadů, z toho potom plynoucí redukce úřadů. Ale tak, aby to nebylo pouhé přemalování fasády jednoho ministerstva a pojmenování dvou ministerstev do jednoho," zmínil ve čtvrtek po jednání zástupců ODS s TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …