Komentátor Reflexu vyzval k akcím proti odborářům

07.05.2012 15:58

Petr Holec se ve svém pondělním komentáři zveřejněném na reflex.cz poměrně tvrdě naváží do odborářů a jejich připravovaných akcí. Nesouhlasí ani s blokádami a stávkami, ani s celkovou snahou odborů shodit vládu, k čemuž prý mají mandát od lidí demonstrujících v dubnu na Václavském náměstí.

Komentátor Reflexu vyzval k akcím proti odborářům
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

Holec hned na úvod svého komentáře zpochybňuje mandát, kterým se odbory ohánějí. "Tak zaprvé: jaký mandát vám dávají desetitisíce lidí, které za jejich peníze svezete na svou vlastní akci? Myslím, že zhruba stejný, jaký dávali komunistům lidé s mávátky na Prvního máje. Nebo jaký dnes dávají Vladimiru Putinovi dělníci svážení do několika volebních místností," zpochybňuje tak legitimitu připravovaných akcí odborů.

"Na Václavák navíc kromě odborů sváželi lidi i komunisté. Chceme fakt znovu naplnit i jejich mandát? Protože pak už se nebudeme muset starat o žádné volby. Všichni budeme zase jen shánět bony," ironizuje celou situaci a dodává, že "na Václaváku nebyli samí odboráři, blázni či komunisté, což v případě dvou posledně jmenovaných bývá zhruba to samé. Přišly i tisíce naštvaných lidí, mnozí z různých důvodů. No a co? Česko má deset miliónů lidí: někde doma, na chatě či v hospodě – tam zřejmě nejčastěji - tedy zůstala tichá většina. A ta odborářům žádný politický mandát nedala."

Začněme okupací odborářů

Holec navíc zpochybňuje, že jednání odborů se opravdu může opřít o zájmy početného lidu. "Odborářská lobby stěží zastupuje desetinu zaměstnanců. A vůbec ne náhodou. I já jsem zaměstnanec a při představě, že mě zastupuje někdo jako šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil, mě napadá jediné: co nejrychlejší eutanazie," uvádí Holec svůj názor na činnost odborového svazu. "Myslím, že přišel čas, aby se ozvala i tichá většina, jíž se cítím být členem. A začít bychom mohli třeba okupací odborářů, pro jistotu rovnou permanentní. Protože jak z vlastní zkušenosti reportéra vím, každý den, hodina, minuta i vteřina, kdy lidé jako Zavadil či Bohumír Dufek nedají hlavy dohromady, ušetři většině z nás dost peněz," dodává a uzavírá tím svůj pohled na plánované akce odborů a údajnou legitimitu jejich činů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…