Komentátor varuje: Soustředěná propaganda může způsobit, že lidé začnou Rusku fandit

09.02.2014 19:15

Šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík se domnívá, že se pražská média v souvislosti s olympijskými hrami v Soči soustředí na protiruskou propagandu, přesně podle vzoru, jak to dělala před rokem 1989 vůči Západu. Bohužel tím prý v českých občanech vyvolávají nerealistickou idealizaci Ruska.

Komentátor varuje: Soustředěná propaganda může způsobit, že lidé začnou Rusku fandit
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin v Soči

„Soustředěná protiruská propaganda pražských médií, přesně podle vzoru, jak to dělala před rokem 1989 vůči Západu, bohužel, jak se zdá, vyvolává ve velké části české populace vzdorně idealizované sympatie vůči Rusku," píše Jan Čulík na serveru Britské listy.

Celý text Jana Čulíka najdete ZDE.

Když prý za komunismu popisovali „mediální slouhové" údajný drsný politický a sociální útlak občanů na Západě, úplně stejně to vyvolávalo u lidí v Československu zcela idealizovaný obraz. Usoudili prý, že média lžou a že na Západě je ráj, ačkoli situace byla složitější.

Reportéři paradoxně přispívají k vytváření falešného vědomí

Nyní prý může nastat podobná situace. „Teď si pod pokryteckou kritikou Ruska český televizní divák zase vzdorně idealizuje Rusko," konstatuje publicista. Viní z toho zejména Českou televizi, jejíž pracovníci si prý nemohou odpustit „politicko-historickou agitku".

„Televizním divákům ta pokrytecká jednosměrná propaganda vadí a bohužel v jejím důsledku přijímají zcela idealizovaný obraz Ruska, což je nebezpečné. Je politováníhodné, že reportéři ČT svou neschopností vymanit se z normalizačních praktik přispívají paradoxně k vytváření falešného vědomí v českém obyvatelstvu," uzavírá Jan Čulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…