Komentátor z Babišova serveru nechápe: Němcová byla v týmu, který prohrál. Tak čemu se diví?

19.01.2014 15:31

Jan Schneider se zamýšlí nad vyjádřeními Mirloslavy Němcové krátce poté, co pohořela při volbě na místo předsedkyně Občanské demokratické strany. Proč se diví, že neuspěla, byla-li v neúspěšném týmu, táže se řečnicky komentátor.

Komentátor z Babišova serveru nechápe: Němcová byla v týmu, který prohrál. Tak čemu se diví?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová řeční na 24. kongresu ODS

Nově zvolený předseda strany Petr Fiala obdržel 437 hlasů delegátů kongresu, zatímco bývalá místopředsedkyně strany a vedoucí stranické kandidátky do předčasných sněmovních voleb jen 66. Prohlásila, že to nepovažuje za fér vzhledem k tomu, co vše pro ODS udělala. Zároveň odmítla vzkázat novému předsedovi jakoukoli radu, protože podle ní není fér, aby mu někdo radil.

Jan Schneider na stránkách Andrejem Babišem podporované České pozice uvažuje: „ODS je strana, která v naší společnosti poslední čtvrtstoletí měrou nejvýznamnější podnítila solitérství a chamtivost. Společnost a solidarita se staly slovy téměř sprostými.“ Česká pozice dlouhodobě podporuje činnost předsedy hnutí ANO a řada jejích redaktorů po Babišově ovládnutí vydavatelského domu Mafra přešla přímo do jeho služeb.

Komentátor Schneider dále vyvozuje, že Miroslava Němcová možná přemýšlela v následujících intencích. „Ano, nastoupil nový předseda strany, já jsem neuspěla, takže ať si trhne. Co bychom mu radili. Vždyť bychom, nedej bože, museli říci, aby něco nedělal jako my, když jsme tu stranu dovedli `cugrunt`. To už bychom mohli rovnou připustit, že jsme něco dělali špatně.“

A obráceně, řadový člen či delegát uvažuje přesně opačně. „Neúspěšný vedoucí činitel jednou v té straně, nebo v tom postu byl, tak je vinen. Nezáleží na tom, co dělal. To bychom také mohli připustit, že dělal něco dobrého,“ přemítá Jan Schneider.

„A v tomto ideologií prosáklém prostředí se Miroslava Němcová ještě něčemu diví. Nechápe, že jednou byla členem neúspěšného týmu, což je zavrženíhodné, a proto dostala tak málo hlasů. Nikoho nezajímá, co a jak vlastně dělala, jestli vůbec,“ dodává. „Miroslava Němcová bude mít nyní dost času přemýšlet, jak se vlastně ta její strana chovala k těm neúspěšným,“ uzavírá svou úvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…