Komentátor ze Seznamu: Babiš se rád chlubí, jak z Kostelce vyhodil za dva roky devět ředitelů. Dožene to na zdravotnictví?

07.04.2021 19:08

Komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší se domnívá, že prezident Miloš Zeman přitlačil premiéra Andreje Babiše (ANO) ke zdi. „A zdaleka ještě nepovolil,“ podotkl Dolejší.

Komentátor ze Seznamu: Babiš se rád chlubí, jak z Kostelce vyhodil za dva roky devět ředitelů. Dožene to na zdravotnictví?
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Uspěl Jan Blatný ve funkci ministra?

26%
74%
hlasovalo: 3578 lidí

„Prezident tlačí na premiéra dál i skrze komunisty. Seznam jmen, která škrtá, Janem Blatným nekončí,“ podotkl Dolejší. Hovořil tak mimo jiné o dnešní výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného za Petra Arenbergera. Blesková výměna podle něj ukázala, jak Babiš smýšlí a jak zachází s ministry své vlády jako s onucemi.

„Stejně jako to dělal v Agrofertu, bere je jako podřízené. Jako nájemné manažery, které udržuje v neustálém napětí, kdy jim přistane v mobilu esemeska, aby už druhý den ráno nechodili do práce. Babiš se tímhle stylem ostatně rád chlubí a říkal, že třeba šéfa Kosteleckých uzenin vyměnil během dvou let devětkrát, než se trefil,“ popisuje Dolejší, kterému se nelíbí podle jeho slov nechutný způsob, jakým Babiš mění své ministry.

„Jako by to byli podřízení v Agrofertu, kteří si mají sbalit krabici a cestou se to stavit podepsat na personálním,“ podotkl Dolejší.

„Důvod, proč se Andrej Babiš rozhodl vyměnit ministra zdravotnictví, je alarmující. Premiér to nemá ze své hlavy, jen vyhověl tlaku prezidenta Miloše Zemana,“ popsal dále komentátor, jak Zeman žádal Babiše, aby Blatného vyhodil. Kvůli neochotě očkovat občany ruskou vakcínou. 

Zeman pak podle Dolejšího slov použil na Babiše svůj nejsilnější klacek. „Komunisty, kteří ho drží u moci. KSČM na pokyn z Hradu zrovna včera odhlasovala ukončení tolerance Babišova kabinetu. A na dnešek si komunistický šéf Vojtěch Filip – donedávna největší miliardářův spojenec – domluvil s Babišem takzvané dohadovací řízení. Je asi zřejmé, co bude požadovat a že bude premiéra ‚vydírat‘ podle notiček dodaných z Pražského hradu,“ popisuje Dolejší. A jaký má být podle něj závěr?

„Aby se vlk Zeman nažral a Babišova vláda zůstala celá,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…