Komunista Dolejš: Neočekávám, že nějaký miliardář bude tátou pracujících

30.06.2017 22:32

Hosty pořadu ČT24 Události, komentáře byli místopředseda KSČM Jiří Dolejš a předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík. Řešily se především předvolební kampaně.

Komunista Dolejš: Neočekávám, že nějaký miliardář bude tátou pracujících
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jiří Dolejš

„Mír, spravedlnost a bezpečí,“ představil úvodem motto komunistické kampaně místopředseda strany Jiří Dolejš. „Neztrácíme levicovou orientaci,“ sdělil pak také Dolejš. Pro KSČM je dle jeho názoru důležitá komunikace ve volbách.

A co je nosného pro dvojkoalici lidovců a STAN? „Oba subjekty mají podobné zaměření. Vyrůstáme odspodu. Naší prioritou jsou obce, města, rodina je základ státu. Nosnou myšlenkou je, zda zůstaneme klasickou liberální demokracií. Buď se po volbách staneme nejzápadnější částí východní Evropy, nebo nejvýchodnější částí západní Evropy. A my patříme na Západ,“ sdělil předseda STANu Petr Gazdík. 

Dolejš sám je také jedním z těch, kteří kampaň řídí. „Nemáme propachtovaného žádného manažera,“ sdělil Dolejš. Volebním manažerem lidovců má být Petr Pachta. „Naším volebním manažerem je Václav Pláteník společně s Lucií Krejčovou. To je ten úřednický tým,“ sdělil ke STANu Petr Gazdík. Podle jeho slov chce strana při kampani používat moderní metody.

Sociální sítě jsou samozřejmostí i podle Dolejše. „Živý kontakt na člověka ale nenahradíte,“ dodal Dolejš. Závěrem pak pohovořil o možnosti nepřímé podpory hnutí ANO Andreje Babiše ve vládě. „Ambicí každé strany je získat co nejvíce voličů. Vláda by měla být programová. Náš program je levicový, sociálně orientovaný. Neočekávám, že nějaký milardář bude tátou pracujících,“ zmínil Jiří Dolejš k možné spolupráci.

K možným povolebním koalicím se vyjádřil i Gazdík. „Nechceme stát jako firmu, nechceme omezení zastupitelské demokracie. To jde naprosto proti programu lidovců a starostů. Kdysi jsme to zažili. Úkrok k nějaké formě diktatury je velmi malý. To nebezpečí, že by vznikla vláda ANO a KSČM a nějaké další extremistické strany, například SPD, vnímáme jako nebezpečí,“ zdůvodnil Gazdík, proč vznkla dvojkoalice. „Jsme si jisti, že ten půl milionu hlasů dostaneme,“ poznamenal pak ke své kampani Gazdík. „Naše koalice ukazuje odvahu. A česká politická scéna potřebuje odvahu,“ uzavřel Gazdík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…