Komunista předkládá svou pravdu o Ukrajině: Velké kšefty USA. Tajná aktivita Polska. Američtí špioni

28.05.2014 15:12

Publicista Josef Skála, který o víkendu kandidoval za KSČM do europarlamentu, objevil velmi zajímavé informace o motivech těch, kteří stojí za současnou ukrajinskou vládou. Důvodem toho, proč byla padesátimilionová země uvržena do chaosu, mají být zájmy těžařů břidlicového plynu z USA a rovněž jejich blízkého středoevropského spojence - Polska.

Komunista předkládá svou pravdu o Ukrajině: Velké kšefty USA. Tajná aktivita Polska. Američtí špioni
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Skála připomíná informaci, že 11. května měl na letišti v Kyjevě v režimu přísného utajení přistát letoun, který následně nebyl odbavován pracovníky letiště, ale armádou. Informaci podle něj přinesl ruský publicista Nikolaj Mališevskij.

Z letounu měly být vyloženy vojenské uniformy vzoru NATO, 500 balení amfetaminu a rovněž nádoby, označené znakem otravných látek. Náklad následně neprošel kontrolou a z letiště byl odvezen ve vozech s tónovanými skly. Provázet je podle komunistického kandidáta měl Richard Michael, příslušník americké CIA a na palubě prý byli rovněž ozbrojenci „Pravého sektoru“ a také zaměstnanci bezpečnostní agentury ASBS Othago, což znamená Analizi Systemowe Bartolomiej Sienkiewicz, jejímž zakladatelem je současný polský ministr vnitra.

Celý text ZDE.

Tato privátní jednotka měla ztratit na východní Ukrajině šest svých zaměstnanců - žoldáků, a kromě toho mělo zemřít bezmála třicet příslušníků komand americké Akademie a agentů CIA a FBI, pohybujících se na Ukrajině.

Polsko se má aktivně účastnit výcviku ukrajinských bojovníků od podzimu 2013, kdy ministr zahraničí Radoslaw Sikorski pozval 88 členů Pravého sektoru. Do Centra policejní přípravy u Varšavy měli přibližně čtyřicetiletí militanti dorazit pod bizarní fasádou univerzitní výměny. Když se vrátili zpět a začali úřadovat na Majdanu, ministr Sikorski je podpořil oslavným prohlášením a varováním prezidenta Janukovyče před zásahem proti nim. Přidal se i premiér Donald Tusk, vnuk příslušníka hitlerovského wehrmachtu, jak Skála cituje svůj ruský zdroj.

Důvod pro veškerou tuto iniciativu objevil Skála u amerického mezinárodněpolitického experta N. Malicha. Podle něj jsou důvody čisté ekonomické. „Města, která se junta tak urputně snaží dobýt, leží v Dněpersko-doněcké pánvi s obrovskými zásobami břidlicového plynu. Tato naleziště si už propachtovala společnost Royal Dutch Shell,“ píše expert.

Kdo řídí ukrajinské plynařství: syn amerického viceprezidenta, polský exprezident...

Zájem nejvyšších představitelů USA, včetně viceprezidenta Joe Bidena, lze prý vysvětlit i jejich osobními zájmy. Největším ukrajinským producentem plynu je firma Burisma Holdings, registrovaná na Kypru. Právě ta má povolení těžit plyn na Donbasu. Členem jejího nejvyššího orgánu se přitom nedávno stal Robert Biden, syn amerického viceprezidenta. S ním tam sedí Devon Archer - bývalý poradce a rodinný přítel ministra zahraničí Johna Kerryho.

Pokud jde o polskou stopu, tak v nejužším vedení Burisma Holdings sedí i bývalý prezident  této země Aleksandr Kwasniewski.

Firma získala právo těžit plyn z břidlice například v Juzovském břidličném poli, zasahujícím pod města Slavjansk a Kramatorsk, o která se vedou nejtužší boje. Smlouva o těžbě přitom firmě garantuje vyvlastnění všech pozemků na daných územích ukrajinským státem.

Podle Skály tato fakta nabízejí odpovědi na řadu otázek k současné „ukrajinské krizi“. Je třeba rovněž dodat, že o břidlicových polích kolem Slavjansku, která mají být možná největší v Evropě, se jakožto o podstatném faktoru této krize zmínil i Mirek Topolánek, bývalý český premiér a aktuálně předseda Teplárenského sdružení.  

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …