Komunisté dál ostřelují církevní restituce: Referendem

12.11.2013 13:18

KSČM věří, že se jí podaří vyvolat referendum o církevních restitucích. Hodlá o tom jednat se sociální demokracií, uskupením ANO i s Úsvitem přímé demokracie. Počet poslanců těchto stran přesahuje i ústavní většinu a komunisté věří, že v tomto počtu dokážou s restitucemi ještě něco provést. Oznámili to na tiskové konferenci.

Komunisté dál ostřelují církevní restituce: Referendem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

"Považujeme je za špatné a odporující zájmům české společnosti," zdůraznil předseda komunistů Vojtěch Filip. Nabízí se přitom otázka, jak se k církevním restitucím postaví hnutí ANO. Jeho předseda, miliardář Andrej Babiš, si umí představit, že církve budou vstřícnější, zatímco první místopředsedkyně Věra Jourová dala najevo, že je i vzhledem k verdiktu Ústavního soudu považuje v zásadě za uzavřené.

Komunistům se také nelíbí, že velké sněmovní výbory budou mít nadále relativně velké množství členů - v tuto chvíli 27 - přičemž komunisté prosazují menší a efektivnější tělesa. Staví se také proti sloučení výborů pro obranu a bezpečnost. Právě v něm by mohly být po sloučení problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…