Komunisté vyzvali muslimy, aby se postavili proti islámskému fundamentalismu

09.01.2015 11:54

Muslimové musí být schopni postavit se proti podstatě islámského fundamentalismu a ukázat ostatnímu světu pravdivou tvář islámu. Jsou o tom přesvědčeni komunisté, kteří v dnešním prohlášení také odsoudili všechny formy teroristických útoků. Zároveň vyjádřili přesvědčení, že vznik Islámského státu je "hořkým ovocem a krutým následkem imperiální politiky" na Blízkém východě.

Komunisté vyzvali muslimy, aby se postavili proti islámskému fundamentalismu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Seminář pořádala KSČM

"KSČM důrazně odsuzuje všechny formy teroristických útoků. Jsme toho názoru, že by se světové společenství mělo ujednotit v boji proti skutečnému terorismu. Sami muslimové musí být schopni se postavit proti podstatě islámského fundamentalismu a ukázat ostatnímu světu pravdivou tvář islámu jako jednoho ze světových náboženství," uvedlo v dnešním prohlášení nejužší vedení komunistů, které zároveň odsoudilo snahu extremistů situaci zneužít.

Komunisté odsoudili konkrétně i útok z tohoto týdne na francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo, při němž v Paříži zahynulo 12 lidí a další byli zraněni. Živnou půdu pro extrémní islamisty v západní Evropě podle nich tvoří chybná sociální politika minulých desetiletí. Islámský stát pak extremistům poskytl základnu, kde podle komunistů získali ty nejhorší zkušenosti v zabíjení lidí, které přinesli zpět do západní Evropy

"Vznik tohoto uskupení, jehož brutalitu odsuzuje celý svět, je hořkým ovocem a krutým následkem imperiální politiky na Blízkém a Středním východě. Jde zejména o důsledek americké války a destabilizace Iráku, Sýrie a plánů na prosazení jejich mocenských zájmů na Blízkém východě," míní KSČM. "Ze strany OSN ani dalších mezinárodních organizací není vyvíjen dostatečný tlak na země, které tzv. Islámský stát přímo, či nepřímo podporují," stojí také v prohlášení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …