Komunistka Vostrá: Balíčky a batohy nikdy lidem nic dobrého nepřinesly

18.09.2012 15:45

Komunistická strana uspořádala v átriu Poslanecké sněmovny před zahájením schůze sněmovny tiskovou konferenci, na které okomentovala nejzásadnější body chystané schůze a rovněž nejnovější událost posledních dní- sérii metylalkoholových otrav.

Komunistka Vostrá: Balíčky a batohy nikdy lidem nic dobrého nepřinesly
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá na tiskové konferenci strany před schůzí Poslanecké sněmovny uvedla, že komunisté nepodpoří vládní daňový balíček. „Není to první balíček - takových balíčků či batohů už bylo spoustu a ke zlepšení života občanů nepřispěl ani jeden,“ poznamenala místopředsedkyně.

Vládní návrh je podle ní asociální a mimoto nekoncepční. „Za těchto okolností je zvýšení DPH krok na hranici ekonomické nekompetentnosti,“ vzpomněla nedávná (byť ostřejší)slova premiéra Nečase.

Po ní k mikrofonu přistoupil předseda poslaneckého klubu Pavel Kováčik, který v úvodu svého vystoupení připomněl, že na Klárově občané demonstrují proti církevním restitucím a za několik minut přímo do sněmovny přinesou petici, pod kterou prý bylo za šest týdnů sebráno třicet šest tisíc podpisů.  „Je to zpráva pro všechny, kteří by chtěli tento zákon protlačovat silou, “ varoval vládní strany.

Coby stínový ministr zemědělství se zmínil i o „metanolové kauze“. Příčinou desítek otrav pančovaným alkoholem je podle něj dlouhodobé podceňování kontroly. „Již dříve jsme upozorňovali, že hrozí zásadní dopady na zdraví občanů,“ připomněl.

Vláda zaspala, ale opatření KSČM podporuje

Přesto dnes KSČM podporuje aktuální opatření, která stát provádí. Vláda podle komunistů trochu zaspala, zato krajské reprezentace prý zareagovaly rychle a operativně. Z dlouhodobého hlediska se ukazuje, že je třeba posílit kontrolní roli státu.

Z dalších opatření komunisté doporučují zavedení institutu minimální ceny. Mělo by být rovněž stanoveno maximální spotřebitelské balení, aby případné škody vzniklé chybami v technologii nebyly tak tragické. „Za optimální množství považujeme dva litry,“ uvedl poslanec Kováčik. Rovněž prý komunisté navrhují odložení splátek DPH a spotřební daně pro poctivé likérky.

Závěrem se i předseda sněmovní frakce vyjádřil k vládnímu návrhu na změny daní, s jehož schválením chce Nečasův kabinet spojit svou důvěru. „Nebudeme zdržovat projednávání daňového balíčku. Naopak je potřeba o něm hlasovat co nejdříve, aby se s ním co nejdříve hlasovalo o osudu vlády,“ myslí si Kováčik.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…