Komunistka se opřela do Sobotky: Programové prohlášení je skvělá pohádka

16.02.2014 18:48

Podle Miloslavy Vostré se programové prohlášení nové vlády skvěle čte, ovšem jako pohádka. Podle ní jsou sliby premiéra Bohuslava Sobotky spíše nesplnitelné vzhledem k hospodářskému poklesu.

Komunistka se opřela do Sobotky: Programové prohlášení je skvělá pohádka
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

„Programové prohlášení vlády obsahuje řadu optimisticky se tvářících pasáží. Jako pohádka je opravdu skvělým čtením v této době hospodářského poklesu,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Miloslava Vostrá.

KSČM podle ní hodlá přísně sledovat, zda budou sliby naplněny. „Nechceme vše od počátku a priori bořit, nýbrž chceme být opozicí, která bude kontrolovat bod po bodu naplnění jednotlivých slibů programového prohlášení vlády. Nejvíce nás bude zajímat, jak sociální demokracie naplní aspoň špetku levicových slibů, které se jí podařilo do prohlášení protlačit, a bohužel si přiznejme, že jich není mnoho,“ míní místopředsedkyně ÚV KSČM.



„Platí, že země potřebuje stabilní vládu, a proto nebudeme hned od počátku všechno šmahem negovat. Neznamená to, že bychom rezignovali na naši opoziční roli a vypisovali nějaký bianko šek,“ varuje vládu Vostrá.

„KSČM záleží především na rozvoji této země, sociální situaci občanů, ať už mladých rodin s dětmi nebo seniorů, a tu zlepší jedině dodržení toho, co ČSSD ve svých volebních programech slibovala. KSČM se bude vždy snažit udělat maximum, aby se napravily hříchy vlád minulých,“ uzavírá poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…