Konec Fialovy vlády? Bašta promluvil k národu: Pokud mě zvolíte prezidentem...

22.12.2022 16:03 | Ze sítí

Kandidát na prezidenta a poslanec za SPD Jaroslav Bašta se na svém facebookovém profilu rozepsal o tom, co udělá, bude-li zvolen prezidentem Česka. Chce, aby současná protilidová a protinárodní vláda (jak o ní píše on sám) co nejdříve skončila. A řeč byla i o Václavu Havlovi.

Konec Fialovy vlády? Bašta promluvil k národu: Pokud mě zvolíte prezidentem...
Foto: archiv poslance
Popisek: poslanec Jaroslav Bašta (SPD)

„Pokud budu zvolen prezidentem ČR, udělám vše pro to, aby tato protilidová a protinárodní vláda co nejdříve skončila. Chci pro občany mír a normální život. Ne válku a bídu,“ napsal na svůj facebookový profil kandidát na prezidenta, poslanec za SPD Jaroslav Bašta.

K tomu sdílel svůj snímek s následujícím výrokem: „Disident Vladimir Bukovskij srovnal EU se SSSR. Ta podobnost bije do očí. Evropský parlament je přímá analogie Nejvyššího sovětu SSSR, který také neměl legislativní pravomoci. Komise je analogií sovětského politbyra, do kterého se také volili komisaři sami. Tito komisaři mají pocit, že jsou nadřazeni národním státům. V SSSR byla snaha vytvořit sovětského člověka, zatímco u nás se tvoří člověk evropský,“ poznamenal Bašta.

Kromě toho také sdílel úryvek ze svého rozhovoru pro Parlamentní listy, kde se vyjadřoval k jedenáctému výročí úmrtí prezidenta Václava Havla, konkrétně k tomu, že mnozí využívali připomínky jedenáctého výročí úmrtí k vyjádření, že Václav Havel byl jediným jejich prezidentem a od dalších dvou se distancují.

„Nekritická adorace ve svých důsledcích neprospívá pověsti politika ani za jeho života, ani posmrtně. Obávám se, že ta navíc přispěla k postojům, které ohrožují samotné základy demokracie. K nim patří uznání volebního výsledku poraženou menšinou voličů (zvláště když rozdíl dělal jen malé procento hlasů),“ poznamenal mimo jiné Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jinak řečeno kult osobnosti! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 22.12.2022 16:39:40
Budu volit Baštu!

|  16 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…