Konečně mě Sobotka poslechl, vítá Babiš změny ve vládě

11.11.2016 18:16

Ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš je se změnami ve vládě, které uskutečnil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), spokojen. „Konečně mě pan premiér poslechl,“ uvedl. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Konečně mě Sobotka poslechl, vítá Babiš změny ve vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš podle svých slov pochválil Sobotku za to, že odvolal ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a ministra pro legislativu a lidská práva Jiřího Dienstbiera. Co se mu však ne úplně pozdává, je postava Dienstbierova nástupce Jana Chvojky. Uvedl, že člověk, který prosazuje protiústavní zákony, není dobrá volba. Chvojka je mimo jiné inicátorem tzv. zákona Lex Babiš. „Ale uvidíme, snad nebude házet klacky pod nohy zákonům ANO, jako to dělal Dienstbier,“ dodal však smířlivě.

Původní text ZDE.

Nit suchou však nenechal na odcházejícím ministru zdravotnictví Němečkovi. „Je to člověk, který nakoupil nejdražší cyberknife v Evropě, ale chápu, že se posty rozdělují nikoli podle toho, jestli je někdo odborník, ale podle vlivu krajských organizací,“ uvedl následně Babiš a opětovně vyloučil, že by hnutí ANO chtělo privatizovat zdravotnictví. „Nový ministr by naopak měl odprivatizovat zdravotnictví, které je stále pod vlivem ODS a pana Šnajdra a Julínka,“ dodal Babiš s tím, že na Sobotku v této otázce apeloval celé tři roky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…