Konto Bariéry: Škola bez bariér – sen každého zdravotně postiženého dítěte

11.10.2018 15:49

Jak ten sen postupně a napříč republikou pro všechny děti zrealizovat? Jak tomu snu můžete pomoct i vy – řadoví občané, podnikatelé, majitelé malých, středních i velkých firem? Prozradíme a bude se vám to líbit, bude vás to bavit.

Konto Bariéry: Škola bez bariér – sen každého zdravotně postiženého dítěte
Foto: Konto Bariéry
Popisek: Vánoční pohlednice od akademické malířky paní Pavly Soukupové Konta Bariér 2018

Ještě koncem 20. století do běžné výbavy škol bezbariérové úpravy v žádném případě nepatřily. Nebylo to ani zákonem stanoveno.

V roce 2014 ovšem již cca čtvrtina škol počítala s žáky se zvláštními potřebami.

Této problematice se začalo věnovat Konto Bariéry způsobem, který dlouhá léta stejně býval mezi lidmi klasickou tradicí.

V roce 1997 uvedlo Konto Bariéry na trh svou první vlastní vánoční pohlednici - ovšem s uměleckou hodnotou.

Autorem pohlednice byl výtvarník - pan Libor Vojkůvka. Pohlednice byla specifická a naprosto originální. Kromě toho, že byla malou zmenšeninou uměleckého výtvarného díla,  bylo možné ji složit i do 3D objektu a postavit si ji jako dekoraci do interiéru.

Takové krásné vánoční či novoroční přání, které můžete poslat v obálce někomu poštou a dotyčný bude mít památku na vás stále na očích v podobě prostorového výtvarného dílka.

Pokud jste vyznavač a sběratel výtvarných děl, tak i pro vás jsou pohlednice Konta Bariéry cesta, jak originálně rozšířit svoji sbírku.

Zkrátka – tradice se ujala a může se k ní přidat každý.

Na letošní vánoční pohlednici najdete motiv od akademické malířky paní Pavly Soukupové.

Tato výtvarnice vytváří obrazy kombinovanou technikou, která vychází z metod používaných od středověku. Napodobuje stříbro a zlato ve svých obrazech.

Kde pohlednice koupíte?

Každoročně jsou k dostání na všech poštách.

A kdo nechodí na poštu a má raději internet, potom vstupte na stránky:  www.knizniklub.cz.

Jste podnikatel, vlastníte nebo vedete firmu a potřebujete takových přání víc?

Pro vás vede cesta přes www.projektypomahaji.cz. Doobjednat lze totiž i dotisk přání včetně loga společnosti.

A  pro vás existuje  i další možnost:

Kromě pohlednice můžete vybírat i z poměrně široké škály firemních novoročenek s motivy od předních českých výtvarníků. Ať už uznávaných nebo těch začínajících.

Jestliže rozesíláte svým obchodním partnerům a klientům novoročenky tištěné či elektronické, pak to pro vás nebude znamenat žádnou zvláštní námahu oproti předchozím obdobím – naopak – ještě pomůžete zdravotně postiženým dětem učit se a vzdělávat ve školách.

Stačí jít na stránky www.projektypomahaji.cz.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…