Kontrola jízdenek. Cože? Tu máš pěstí! Policie v Německu dál pátrá po útočnících z vlaku

15.12.2017 12:07

Vlaková obsluha na trati ve spolkové zemi Hesensko se stala terčem agresivného útoku od tři mladých migrantů. Rozdivočelí mladíci nakonec napadli i samotného strojvůdce.

Kontrola jízdenek. Cože? Tu máš pěstí! Policie v Německu dál pátrá po útočnících z vlaku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Na železniční trati v Hesensku se před několika dny dočkali cestující i stevardi společně se strojvůdcem velmi nepříjemné zkušenosti. Když průvodčí přikročila ke kontrole jízdenek, byla napadena třemi mladíky ve věku kolem dvaceti let. Ti údajně nastoupili na vlakové zastávce Wabern a pokračovali ve směru na Kassel. Muži neměli platné jízdenky a po krátké hádce ženu napadli a srazili ji k zemi.

Když se své kolegyně zastal strojvůdce, vrhli se mladíci také na něj samotného. Po několika minutách se podařilo posádce vlaku tři rozzuřené migranty vysadit u Altenbrunslaru, ale tím vše, bohužel, neskončilo. Z nástupiště začala na vlak i jeho posádku cestující házet kamení. Policie vyhlásila po útočnících, pravděpodobně ze severní Afriky, pátrání. Policie zatím pouze sdělila, že za sebou nechali škodu ve výši asi jednoho tisíce eur.

Policie mezitím vyzvala veřejnost, aby ji poskytla svědectví o násilném incidentu. Ačkoli vyšetřovatelům poskytla posádka vlaku poměrně přesný popis útočníků, zatím se je podle informací lokálního serveru Hessische/Niedersächsische Allgemeine nepodařilo vypátrat. Do Hesenska přišlo podle oficiálních statistik od začátku migrační krize asi 75 000 převážně muslimských uprchlíků, většina již opustila azylové centrum.

Jak letos v létě uváděl Frankfurter Rundschau, mnozí ze žadatelů o azyl neuspěli a měli by se vrátit zpátky do mateřských zemí. Jen malá část z nich tak však činí dobrovolně a úřady nemají efektivní nástroje, které by tento trend změnil. Nezbývá proto než neúspěšné žadatelé o azyl „uplácet“ a poskytnout jim na cestu stovky eur. Za prvních pět měsíců letošního roku tak spolkovou zemi Hesensko opustilo asi 1750 osob, což je jen o něco méně než za celý loňský rok.

Ještě před svým opuštěním spolkové země Hesensko zde někteří z nich stačili zanechat velmi špatný dojem. V prvním roce migrační krize, kdy do Německa přišly stovky tisíc migrantů, vzrostl počet skupinových znásilnění v Hesensku o 240% a většinu pachatelů tvoří muslimští migranti. V největší míře se na případech znásilnění podíleli mladí muži z Afghánistánu, Pákistánu, Sýrie, Alžírska a Eritrei. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…