Konvička podává trestní oznámení. Kvůli ohrožení svého života

16.05.2016 11:41

„Podám na toho nešťastníka trestní oznámení. Domnívám se, že nejde o čin nějaké nepřístojné klukoviny. Je to záležitost, kterou by se měly zabývat nějaké protiteroristické složky. Není totiž žádným tajemstvím, že některé londýnské mešity jsou semeništěm džihádismu,“ prozradil ParlamentnímListům.cz lídr Bloku proti islámu Martin Konvička v reakci na vyvěšení plakátu se svojí fotkou a svými údajnými protimuslimskými výroky na mešitě v Londýně. Nejde však o jediné trestní oznámení na Mílu Hájka, který tuto akci vyvedl. „To je zas ráno. Před dveřmi vyčkává protiteroristická jednotka, na krku mám pět trestních oznámení, výhrůžky na likvidaci se na mne sypou, že to nestačím číst,“ napsal v neděli ráno ve svém posledním příspěvku na svém facebooku.

Konvička podává trestní oznámení. Kvůli ohrožení svého života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Na mešitě ve východním Londýně se objevila fotka Martina Konvičky s textem, v němž se místní muslimové dozvídají, že jde o „českého lídra antimuslimské nenávistné skupiny, chce muslimy namlít do masokostní moučky a odeslat do koncentračních táborů, o vašem prorokovi mluví jako o pedofilovi“. K tomu je tam uvedena adresa jeho zaměstnání s doporučením, ať Konvičku navštíví a vyvedou z omylu. Tímto činem se veřejně na svém facebooku pochlubil vystudovaný zdravotní záchranář žijící v Londýně Míla Hájek s dovětkem: „Konvička je radikál, tak třeba nějakého místního radikála taky nase... Tady se rodí Jihadi Johnové a další, co mají dovolenou v Sýrii.“

Někdo vidí v radikálech pretoriánskou gardu, kterou mohou vypustit na své odpůrce

Podle mnohých názorů je to nepřímá objednávka vraždy. Na lehkou váhu nebere věc ani sám Martin Konvička. „Podám na toho nešťastníka trestní oznámení. Domnívám se, že nejde o čin nějaké nepřístojné klukoviny – i když to tak mohlo původně vzniknout – ale je to záležitost, kterou by se měly zabývat nějaké protiteroristické složky. Není totiž žádným tajemstvím, že některé londýnské mešity jsou semeništěm džihádismu. Odtamtud pocházeli atentátníci ze 7. července z londýnského metra,“ prozradil ParlamentnímListům.cz. „Jsou tu vidět krásně dva jevy. Určitá část našich lidí – myšleno Evropanů – zjevně vidí v muslimské komunitě něco jako pretoriánskou gardu, kterou mohou vypustit či použít proti svým odpůrcům všeho druhu. Před tím varuji už dlouho. Je to od těch multikulturalistů neuvěřitelně hloupé, protože islámští radikálové tady nejsou, aby někomu sloužili, ale aby jiní sloužili jim,“ upozornil.

vzkaz

Tyto činy mohou zmobilizovat horké hlavy – osamělé vlky

„Na této věci je i krásně vidět, co způsobí mediální štvanice proti opozičním postavám, protože ten nešťastník ve svém vyjádření použil několik mých údajných výroků naprosto zesílených, vytržených z kontextu. Tak jak je slyšel z médií, tak je splácal. Jsou to výroky, které slyšel od lidí, jako je Pelikán, Sobotka, někteří publicisté, nikoli ode mě. Tady je krásně vidět, že některému spoluobčanovi se nasadí psí hlava, což si někteří hloupější lidé vezmou jako záminku k šikaně. Jestli by nebylo od věci trestní oznámení rozšířit nejen na toho nešťastníka, ale třeba i na ministra Pelikána,“ dodal.

„Tyto činy mohou zmobilizovat i nějaké méně významné horké hlavy napojené na teroristické sítě. Někdy se jim říká osamělí vlci. Netuším, jestli tato klukovina může skutečně někoho ponouknout. Ač nejsem právník, myslím, že zákon hovoří jasně. Tady to je jasná výzva, ukázání na konkrétní osobu, nemluvě o ochraně osobnosti,“ vysvětlil Martin Konvička.

Konvičkovo trestní oznámení nebude patrně jediné. Aspoň sám Míla Hájek píše ve svém posledním příspěvku na svém facebooku z nedělního rána: „To je zas ráno. Před dveřmi vyčkává protiteroristická jednotka, na krku mám pět trestních oznámení, výhrůžky na likvidaci se na mne sypou, že to nestačím číst.“

Text z plakátu lze číst takto:

Drazí bratři vší víry (asi chce říci všech vyznání, pozn. red.). Muž na fotce je Martin Konvička (lze nalézt na facebooku). Je hlavním vůdcem antimuslimské nenávistné skupiny a tvrdí, že postaví koncentrační tábory pro vás a pro lidi, kteří vás podporují. Většina lidí s ním nesouhlasí, ale on je stále hodně aktivní na sociálních webových stránkách a v osobním životě. Říká, že váš prorok byl pedofil a také že šukal prase a že udělá z vašich těl žrádlo pro prasata. Žije v České republice nedaleko od hlavního města. Adresa do práce je „katedra zoologie, fakulta přírodních věd, jihočeská univerzita České Budějovice. Ocenil bych, kdybyste s ním promluvili osobně a změnili jeho smýšlení. Budu také rád, když mne budete kontaktovat a sdělíte svůj názor na tuto osobu na mé e-mailové adrese uvedené níže. Děkuji.

Můj e-mail je mila hajek@gmail.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…