Koronavirus! Slavný Čech setřel ty, kteří nadávali „paranoidním xenofobům“: Ukazuje se, že hranice, zásoby a armády jsou k něčemu dobré. Těm blbečkům to nedochází

12.03.2020 17:15

Vyhlášení nouzového stavu v České republice neuniklo pozornosti české veřejnosti. Ta to okomentovala na sociálních sítích a většina z nich s vyhlášením souhlasí, dokonce i představitelé opozice. Něco napsal i jeden slavný Čech. „Ony ty cla, hranice, zásoby, armády a rezervy jsou k něčemu dobré. Jenom to blbečkům, co mají pocit, že když je dobře teď, bude dobře už pořád, nedochází,“ napsal na Facebook. A nejen to.

Koronavirus! Slavný Čech setřel ty, kteří nadávali „paranoidním xenofobům“: Ukazuje se, že hranice, zásoby a armády jsou k něčemu dobré. Těm blbečkům to nedochází
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

V České republice byl dnes vyhlášen nouzový stav. V České republice je v tuto chvíli 96 případů koronaviru a další vzorky čekají na vyhodnocení. Jde o 143 případů. Nouzový stav platí od čtvrtka 12. března od 14 hodin na období třiceti dnů.

Více o nouzovém stavu ZDE:

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí

V rámci nouzového stavu je všem cizincům z rizikových zemí zakázáno vstupovat do naší vlasti. Stejně tak mají Češi, Moravané a Slezané zakázáno do krizových zemí cestovat. Kromě Číny tam patří Itálie, Německo, Norsko, ale třeba také Velká Británie. Celkem jde o 13 zemí.

Původní zákaz akcí s účastí nad 100 osob se zpřísnil – limit klesl na 30 lidí. Kromě toho se mezi 20. hodinou večerní a 6. hodinou ranní zavírají hospody a restaurace. Kromě toho budou uzavřeny posilovny, bazény, kluby i galerie. Tento zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů nebo na pohřby.

A jaké jsou reakce veřejnosti či politiků? Své o tom napsal slavný Čech, herní vývojář Daniel Vávra. Ten na svém Facebooku napsal, že dříve se vyskytovali jistí lidé, kteří tvrdili, že volný obchod a závislost na dovozu zboží z totalitních režimů a nevyzpytatelných diktatur na druhém konci světa není tak úplně dobrá věc.

„Nejrůznější odborníci, ekonomové, multikulturalisté a odpůrci národních států se při podobných názorech v lepším případě klepali na čelo nebo smáli, v horším případě označovali jejich nositele za paranoidní xenofoby nebo blbce, kteří naprosto nechápou ekonomii.

Stačil jeden měsíc a ukazuje se, že není dobré, když 90 % výroby antibiotik je v zemi, kde propukla pandemie a která je navíc v zásadě naším nepřítelem a nestydí se naši závislost na nich zneužít ve svůj prospěch. Taky není dobré, když výroba dalších tun běžných výrobků, technologií nebo oblečení se nachází tamtéž a jsme takřka zcela závislí na dovozu. Naše továrny nejsou schopné vyrábět ani auta, ani léky, ani blbé roušky v dostatečném množství, když se něco podělá a nedojdou díly z ciziny a ty při uzavřených hranicích nedojdou. A to nejsme nezávislí ani energeticky, ani potravinově,“ napsal.

Prý ty hranice, zásoby, rezervy a armády jsou k něčemu dobré. „Jenom to blbečkům, co mají pocit, že když je dobře teď, bude dobře už pořád, nedochází. Ale to nám teď bez špetky studu budou vykládat především ti, kteří se tomu doposud smáli,“ zakončil.

Své k tomu sdělil i prezident Miloš Zeman. Ten skrz Twitter Pražského hradu sdělil, že opatření přijatá vládou ČR jsou nezbytná pro ochranu zdraví nás všech. „Mají mou plnou podporu. Prosím, dodržujte stanovená pravidla. Zároveň vás všechny prosím, nepodléhejte strachu a panice,“ dodal. Naše země podle prezidenta překonala všechna protivenství. Když potáhneme za jeden provaz, tak to údajně dokážeme i nyní.

 

 

Své k tomu napsala i nová předsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. Opatření přijatá s vyhlášením nouzového stavu jsou prý nezbytná. „Je zapotřebí se teď chovat zodpovědně zejména kvůli ohroženým občanům a o to chci občany poprosit. Čtu tady denně, jak se mnoho z vás zajímá i o okolí a jejich potřeby. Z toho mám radost,“ dodala.

 

 

Poslanec ANO Patrik Nacher k tomu též něco napsal. „Vyhlášen nouzový stav. Pro nejmenované pitomce je třeba to říci polopatě – nouzový stav platí pro celou naši zemi, ne jen pro Divadlo Na Jezerce... a pak jedna aktualita z oblasti bankovnictví...,“ sdělil. Dotkl se tak příspěvku Jana Hrušínského, o kterém jsme psali ZDE:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…