Kr*sa a šm*jd, dobře vám tak, Fialo. Ošklivá věc ohledně opozice. Teď bude potřeba najít dohodu. Nebude to lehké ani hezké?

13.10.2021 16:24

Mezi těmi, kdo už nějakou dobu komentují českou politiku a veřejný život je i venkovský blogger Vidlák. Zaujaly ho výsledky voleb, ve kterých voliči vykroužkovali Piráty. Bartoš podle něho sedl na lep Mikuláši Minářovi i Vítku Rakušanovi. Druhého zmíněného Vidlák vůbec nešetří, označuje ho krysu a šmejda. A nyní s ním bude muset jednat Petr Fiala. Což mu blogger ze srdce přeje.

Kr*sa a šm*jd, dobře vám tak, Fialo. Ošklivá věc ohledně opozice. Teď bude potřeba najít dohodu. Nebude to lehké ani hezké?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Bartoš s Vítem Rakušanem v Pardubicích

Anketa

Věříte, že je prezident Zeman ve stavu, kdy není schopen ničeho?

16%
hlasovalo: 34921 lidí

Podle Vidláka Starostové vykroužkování Pirátů zamýšleli. Slovo sice nepoužívali, ale voličům prý vysvětlili, co se od nich očekává. Podle autora se jedná o klasickou taktiku Starostů, kdy díky straně s celostátním dosahem vylezou nahoru. Ale zajímavé mu přijde hlavně to, že Piráti si toho nebyli vědomi, a spekuluje, že je možné, že si Piráti všimli až pozdě.

Zvláštní pozornost věnuje Vidlák Ivanu Bartošovi, který podle něho dělal proti Babišovi, co mohl, vymezoval se a přikyvoval Mikuláši Minářovi, když strany vybízel k předvolebním koalicím. „Po celou volební kampaň Bartoš nikdy neopomněl zdůraznit, jak špinavou kampaň proti Pirátům Babiš vede. Jak straší a dezinformuje veřejnost. A vůbec si nevšiml, že ten skutečný nefalšovaný slizký hajzl stojí vedle něj na stejném pódiu. Vůbec ho nenapadlo, že ten usmívající se Vítek Rakušan, co ho plácá po ramenou a hraje si na jeho kamaráda, už to má dávno vymyšlené a připraví Piráty o všechno,“ tvrdí autor, že vykroužkování Pirátů proběhlo s Rakušanovým vědomím. „Je lepší mít německou divizi před sebou než francouzskou za sebou. Bartoš teď na vlastní kůži zjišťuje, jaký je rozdíl mezi protivníkem a šmejdem,“ dodává.

Navíc si podle bloggera Bartoš ani stěžovat nemůže. „Ani ozvat se nemůže, protože by byl k smíchu. Nejen u cizích, ale i u svých. On teď musí zachovat dekórum a tvářit se, že ho úspěch Starostů těší. Jo jo, pro svrhnutí Babiše není žádná oběť dost velká. Normální člověk by se teď ozval. Řekl by nahlas, že si hřál na prsou hada. Ale... Bartoš nemůže. Dokonce s ním možná bude sedět ve vládě,“ směje se předsedovi Pirátů a označuje Rakušana za krysu.

Ovšem jeho pozornosti neunikl ani Petr Fiala, který bude s Vítem Rakušanem v koalici. „Budou bačovat společně s krysami,“ říká Vidlák s tím, že nepochybuje, že ke svému úspěchu nebudou Starostové váhat využít i ODS. A Fiala to bude moc dobře vědět. „Já to Fialovi vlastně hrozně přeju. Těším se na ty oficiální fotky, kdy vedle pana profesora stojí Víťa a tváří se stejně jako když stál vedle Bartoše. Z toho bude Fialu brzy mrazit v zádech. Gratuluji, SPOLU  má nezbytného koaličního partnera, na kterého je fakt spolehnutí, který vždy dodrží slovo a nikdy nic neojebe,“ přeje ironicky koalici. Ve které dle jeho názoru něco podobného udělali i lidovci.

Dle Vidláka Fialovi nehrozí, že by STAN zatoužil po koalici s Babišem. „Každý den, každou hodinu, každou minutu bude Fiala vědět, že Rakušan ho podrazí jen co bude mít navrch,“ míní blogger, podle kterého si Starostové budou chtít přisvojit všechny zásluhy z vládnutí. „Nebude trvat dlouho a Fiala si bude rvát vlasy, proč vládu nesložil s Babišem,“ říká. Podle něho je totiž Andrej Babiš hodně věcí, ale nikoliv krysa. „Přeju panu profesorovi příjemný a dlouhý pobyt vedle vzorového českého hajzlíka,“ rozloučil se blogger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…