Krajská zdravotní nepředražila nákup přístrojů, ukázal audit

09.02.2012 11:39

Krajská zdravotní (KZ) nepředražila nákup přístrojů, kvůli kterému dostala pokutu od ÚOHS. Prokázal to audit objednaný policií, který má charakter znaleckého posudku. KZ čeká jen na verdikt krajského soudu v Brně, který zřejmě prokáže bezchybnost veřejné zakázky. Stejně jako na verdikt správního soudu o neoprávněné pokutě.

Krajská zdravotní nepředražila nákup přístrojů, ukázal audit
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Provozovatel sítě zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji Krajská zdravotní a.s. dostala v květnu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže hned dvě pokuty za porušení zákona o veřejných zakázkách v celkové výši 900 tisíc korun. Proti první pokutě ve výši sedm set tisíc korun u nadlimitní veřejné zakázky v předpokládané hodnotě 420 milionů korun na doplnění zdravotnického zařízení a přístrojů Krajská zdravotní podala rozklad.

 

Druhá sankce ve výši 200 tisíc korun v zakázce na šicí materiály o předpokládaném objemu 50 milionů již nabyla právní moci.

 

Ústeckou Krajskou zdravotní vyšetřovala policie dva roky kvůli nákupu desítek předražených přístrojů pro pět nemocnic. Podezřelý obchod také vedl až k zastavení evropských dotací pro celý Ústecký a Karlovarský kraj. Společnost stanovila podmínky tak, aby jej splnily pouze firmy Hospimed a Puro-klima.

 

V srpnu se uskutečnil další nákup přístrojů za 38 milionů korun, přitom by mohly být pořízena až o 10 milionů levněji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…