Kraviny. Každý prd se měří. Hoši, projděte se po menším městě, debatuje ČSSD. A jsou zde slova Chovance, která mnohé mění

07.06.2017 6:48

K ukončení žabomyších válek a pořádné předvolební kampani vyzval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) své spolustraníky. Jedině tak je podle něj možné zastavit propad preferencí strany. Píše o tom server Novinky.cz.

Kraviny. Každý prd se měří. Hoši, projděte se po menším městě, debatuje ČSSD. A jsou zde slova Chovance, která mnohé mění
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

„Sociálními demokraty vedená vláda je mimořádně úspěšná, zlepšili jsme viditelně za čtyři roky stav naší země, snížili obrovsky nezaměstnanost a zvýšili lidem mzdy i důchody, splnili jsme ve vládě 90 procent našeho volebního programu,“ pochválil stranu mimo jiné Sobotka, jenž by měl stranu dovést do voleb. Problémem však podle něj je to, že právě tyto výsledky neumí strana pořádně prodat a pořád řeší nějaké zbytečné vnitřní spory. 

Původní text ZDE.

Obdobného názou je i místopředseda strany a současný ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Podle jeho slov se kampaň připravuje a stále je šance na to, aby se volby povedly. Dementoval pak zprávy o tom, že by ještě před volbami mohlo dojít ke změně lídra strany. "To jsou úplné kraviny. Odstřelovat si předsedu by byla definitivní sebevražda. To by se možná líbilo Mladé frontě Dnes, která patří Babišovi," uvedl s odkazem na médium, které podobné spekulace včera přineslo.

Chovanec se přitom netají názorem, že ČSSD měla vyřešit jinak vládní krizi. "Razantněji, tedy vypovězením koaliční smlouvy a výzvou k předčasným volbám," řekl Novinkám.cz. "Moc nevím, jak vysvětlit veřejnosti, že Babiš jako předseda hnutí ANO odešel a jeho ministři zůstávají. Obávám se, že jsme akorát dali Andreji Babišovi prostor, aby dělal efektivně svoji kampaň," zmínil. Obává se také toho, že se nyní budou do podzimu trápit a veřejnost to neocení. Lidé podle něj chtějí odvážná gesta. 

Původní text ZDE.

Sociální demokracie však podle jeho slov odešla z krize oslabená. "Vydělaly na tom ostatní strany. Může to být Tomio Okamura, podle mě na tom mohla vydělat i TOP 09 a pravice jako taková. Veškeří aktéři toho sporu, snad s výjimkou lidovců, na tom prostě prodělali," dodal.

"Vládní krize skončila tak, že neskončila, je to z mého pohledu takové nemastné neslané," podotkl také s tím, že v kampani se musí strana soustředit na vlastní témata.

Volebním manažerem strany je místopředseda Jan Birke. Ten míní, že sociální demokracii pomůže v kampani důraz na programová témata.  Mimo jiné však v rozhovoru také použil větu o tom, že strana nechává změřit, zda jí vládní krize pomohla, nebo ublížila. "My to teď necháváme změřit,  protože já těm průzkumům moc nevěřím," řekl serveru iDnes.cz. A právě kvůli tomu se stal terčem posměchu od Dalibora Dvořáka, sociálního demokrata a asistenta poslance Jaroslava Foldyny (ČSSD). 

Původní text ZDE.

"Tak my 'všechno necháváme měřit'. To teď bude trendy, každej prd se bude měřit. Nezajímá mě to, zajímá mě konec levné práce, zajímá mě bydlení mladejch a takový malicherný věci jako třeba zdravotnictví," podotkl ironicky. 

"ČSSD prý hledá strategii do voleb. Ono by kluci stačilo projít se párkrát po náměstí menšího města," dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…