Kreatury s nahými zadky. V den pochodu menšin je husto už od rána

10.08.2019 11:31

Nad účastníky letošního 9. ročníku LGBT festivalu Prague Pride zůstává leckomu rozum stát. „Kreatury s nahými zadky jen škodí,“ hrozí se na sociální síti například Jaroslav Foldyna (ČSSD), podle nějž se politika u nás dostala do slepé uličky. A Karla Maříková z SPD se rovnou opřela do pražského primátora Zdeňka Hřiba slovy, že by nejraději s neziskovkami nastříkal na duhovo i oblohu.

Kreatury s nahými zadky. V den pochodu menšin je husto už od rána
Foto: Facebook Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková

Poslankyně Maříková se ve svém facebookovém příspěvku svěřila, že i když nesouhlasí se sňatky stejnopohlavních párů, tak gayové ani lesby jí nevadí. Co jí skutečně vadí, je vnucování sexuální revoluce, která podle jejích slov vede až k dekadenci.

Přesně to sleduje na letošním festivalu Prague Pride. „Stačí se podívat na kreatury, které v rámci tohoto festivalu po Praze pochodují,“ dodává znechuceně.

Své pak v kontextu s tím řekla i k pražskému primátoru Hřibovi, který podpořil festival Prague Pride vyvěšením duhové vlajky na budovu Nové radnice už v pondělí. „Je potřeba se zasadit o to, aby všichni měli stejná práva a příležitosti a nebyli diskriminováni pro svou sexuální orientaci,“ zdůrazňuje Hřib. „Pražský primátor by nejraději s neziskovkami nastříkal na duhovo i oblohu,“ kritizuje jeho aktivitu Maříková.

Poslankyně je toho názoru, že sexuální orientace každého člověka je jeho osobní věc a není potřeba ji mít vepsanou na čele. „Větší respekt to stejně nikomu nepřinese, i když by si to dle vyjádření organizátorky akce v roce 2017 přáli,“ myslí sí a dodává, že „respekt si člověk získává svými činy, ne tím, s kým spí“.

Podobně se k festivalu přibližujícímu život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT) vyjádřil také sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna. Na sociální síti Facebook projevil názor, že účast některých zástupců těchto menšinových skupin na této akci je spíše kontraproduktivní. „Jestli někdo homosexuálům skutečně škodí, tak jsou to právě kreatury, které exhibují s nahými zadky v ulicích Prahy,“ míní poslanec.

Že se na takovou věc přispívá z veřejných peněz, svědčí navíc podle Foldyny o tom, že se naše politika dostala do slepé uličky.

Festival Prague Pride se koná každoročně v srpnu již od roku 2011. V hlavním městě se koná letos podeváté. Začal v pondělní vpodvečer koncertem na Střeleckém ostrově, vyvrcholí dnes, v sobotu, karnevalovým pochodem. Na jeho počest bude o víkendu duhově nasvícena i Petřínská rozhledna. Letos si festival připomíná události kolem stonewallských nepokojů z roku 1969 a jejich význam pro rozvoj LGBT hnutí. Zaměřuje se i na výročí 30 let od sametové revoluce. Právě tehdy začaly se vznikem občanské společnosti vznikat i LGBT spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…