Kreténi, probuďte se! nadává Jan Čulík ParlamentnímListům.cz, Miloši Zemanovi, Donaldu Trumpovi a dalším

09.12.2015 11:17

Americký republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump svými „neuvěřitelnými, bigotními a hloupými výroky“ dělá totéž, co Miloš Zeman, tvrdí v dnešním článku na Britských listech jejich šéfredaktor Jan Čulík. Podle něj Zeman svými výroky destabilizuje českou společnost a pomáhají mu v tom i česká média. Jmenovitě mezi nimi pak jako jediné médium uvedl ParlamentníListy.cz.

Kreténi, probuďte se! nadává Jan Čulík ParlamentnímListům.cz, Miloši Zemanovi, Donaldu Trumpovi a dalším
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Čulík tvrdí, že „normální společnosti však na rozdíl, jak se zdá, od společnosti české, mají ještě dostatečné množství odolnosti, aby se proti těmto pokusům normalizovat idiotství razantně postavily“.

O tom podle Čulíka svědčí celosvětová zuřivá reakce proti „Trumpovým nejnovějším nesmyslům“. „Kéž by tatáž reakce globálně postihla i Miloše Zemana,“ přeje si Čulík. A proto Zemanovi, „Parlamentním listům a podobně primitivním médiím, destabilizujícím ruku v ruce s politiky jako Zeman českou společnost nesmysly“ věnuje karikaturu Steva Bella, která má před Trumpem varovat. Karikaturu zveřejnil web listu The Guardian. V této karikatuře je Trump zesměšněn tím, že má místo hlavy nahou zadnici, z níž vyčuhuje hořící zápalná šňůra. Kresbu doplňuje text „Kreténi, probuďte se“. Vyveden je bílým písmem a doplněný je několika bílými hvězdami, zřejmě symbolizujícími americkou vlajku.

Celý text včetně zmíněné karikatury je ZDE

Tento kreslený komentář podle Čulíka platí pro Zemana a zmíněná česká média, stejně jako pro Trumpa.

Trump v úterý vyzval k celkovému a naprostému uzavření Spojených států pro muslimy, kteří chtějí do země přicestovat. Podle Trumpa je ke zmíněnému opatření nutné přikročit, neboť se ukazuje nenávist muslimů vůči Američanům, která může vyústit v další útoky. Připomněl tak čin zradikalizovaného muslimského manželského páru, který minulý týden v Kalifornii zabil 14 lidí.

Zákaz cest muslimů do USA by se týkal i turistů

„Odkud nenávist pochází a proč tomu tak je, to budeme muset zjistit. Než se tak stane a než porozumíme tomu problému a nebezpečí, které představuje, naše země nesmí být obětí hrůzných útoků lidí, kteří věří jen v džihád a nemají žádnou úctu k lidskému životu,“ uvedl Trump.

Trumpův volební manažer Corey Lewandowski podle AP upřesnil, že zákaz cest muslimů do USA by se týkal každého, tedy nejen žadatelů o přistěhovalecká víza, ale i turistů.

Trump, který je podle průzkumů favoritem republikánských prezidentských primárek, v minulosti učinil na adresu muslimů řadu kontroverzních prohlášení. Zmínil například to, že by zvážil uzavřít některé mešity v USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…