Krnáčová bude rozdávat štědrodenní rybí polévku

24.12.2016 6:32

V centru Prahy se dnes bude nabízet rybí polévka. Kuchaři ji před polednem začnou nalévat na Staroměstském a Václavském náměstí. Ochutnat ji mohou lidé bez domova, potřební, ale i kolemjdoucí a návštěvníci vánočních trhů.

Krnáčová bude rozdávat štědrodenní rybí polévku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Naběračky na Staroměstském náměstí se v 11:00 ujme pražská primátorka Adriana Krnáčová. Kuchaři tu připraví 2000 porcí podle receptu s koňakem a karamelem. Českou štědrodenní rybí polévku ochutnají také návštěvníci Václavského náměstí. Tisíc porcí nalije hostům starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký se svým týmem spolupracovníků. K ochutnání bude také od 11:00 hodin v prostoru nedaleko Můstku.

Tradiční rybí polévku vaří tým kuchařů několik let podle originálního receptu. Kromě kaprů, kteří letos pochází z rybářství Zbiroh, do ní zpracují 100 kilogramů zeleniny, především mrkve, celeru a petržele, 30 kilogramů cibule, 70 kilogramů hladké mouky, 50 kilogramů másla a 45 listrů smetany. Kromě tří litrů koňaku, který dodá polévce originální chuť, ji kuchaři zakápnou karamelem a dozdobí osmaženými krutony na másle.

Program na Staroměstském náměstí pokračuje na Štědrý den od 21:00. Na pódiu vystoupí sólisté Národního divadla a Státní opery Praha, kteří zahrají Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…