Krvavý nos budete mít! Lipovská a Xavere, třeste se. Po včerejšku nový nepřítel

20.05.2021 8:24 | Ze sítí

Včera generální ředitel ČT Petr Dvořák oznámil, že hodlá podat trestní oznámení na Hanu Lipovskou. Ale nebyl sám, kdo ho chtěl podat. „Pokud by tak dnes neučinil Petr Dvořák, učinil bych tak v dohledné době já,“ tvrdí Bořivoj Holínek. Opřel se do Pavla Matochy, Hany Lipovské, Xavera Veselého, že provádějí v ČT normalizaci. Ti, kdo „lynčují“ Wollnera, Fridrichovou, Železného a Moravce prý skončí jako „ufňukané figurky s krvavým nosem a rudou hvězdou na čele“. Holínek přitom pracoval v NKÚ a chlubí se, že se znal s Janem Zajícem a předchůdci kardinála Duky.

Krvavý nos budete mít! Lipovská a Xavere, třeste se. Po včerejšku nový nepřítel
Foto: Repro Facebook
Popisek: Bořivoj Holínek, autor otevřeného dopisu Pavlu Matochovi

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí
„Jako soukromá osoba, jako člověk s dlouho budovanou profesní reputací, cítím nutnost bránit i svoji vlastní pověst a integritu v okamžiku, kdy je soustavně napadána. Jsem přesvědčen o tom, že veřejné aktivity radní Hany Lipovské v posledních týdnech překročily rámec působnosti člena Rady České televize a že se dostaly na úroveň osobních útoků i za hranici toho, co je možné považovat za normální a slušné. Na jejích soukromých profilech a v rámci jejích individuálních aktivit se objevují nepodložená a nepravdivá sdělení o mojí osobě, často spojující informace, které získala v rámci výkonu funkce v Radě, s vlastními mystifikačními informacemi,“ uvedl včera na zasedání Rady ČT generální ředitel ČT Petr Dvořák. Lipovská ho prý poškozuje i u jiných institucí „dezinterpretacemi a účelově tvořenými konstrukcemi“.

„Po zvažování, které pro mě bylo náročné a nepříjemné, jsem se rozhodl učinit krok, který v dané situaci považuji za poslední možnost obrany. Přistoupil jsem k tomu, že jsem na paní radní Hanu Lipovskou podal oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu. A to zejména kvůli zmiňovanému obvinění, že ji ohrožuji na životě,“ oznámil ředitel, jaké kroky hodlá podniknout.

Ovšem tato žaloba by prý přišla tak jako tak. Alespoň to na svém profilu tvrdí Bořivoj Holínek, důchodce a buď současný, nebo bývalý pracovník Nejvyššího kontrolního úřadu. NKÚ ho jako zaměstnance vedlo ve svém telefonním seznamu zaměstnanců z roku 2009. „Pokud by tak dnes neučinil Petr Dvořák, učinil bych tak – v návaznosti na můj otevřený dopis – v dohledné době já, a to nejen v souvislosti s aktivitami Hany Lipovské, ale i Lubomíra Veselého,“ říká.

Příspěvek Bořivoje Holínka z 19. 5. 2021 – první část:

Jeho otevřený dopis pochází z konce roku 2020 a je adresován Pavlu Matochovi, současnému předsedovi Rady ČT. Hned na úvod Holínek upozorňuje, kdyby si snad Matocha nevšiml, že nepíše „vážený“, protože si ho neváží. A dodává, že je pohoršen tím, co se v Radě odehrává.

„V řadě veřejnosti dostupných informací je uvedeno, že kroky nově zvolené Rady ČT začínají mít charakter toho, co jsem jako student zažil po okupaci naší vlasti v roce 1968 ve střední škole, která se nacházela bezprostředně vedle kasáren, jež obsadili rusky mluvící vojáci. Tento hanebný čin, a s ním nastupující komunistická NORMALIZACE, mj. dovedly mého spolužáka – Jana Zajíce – k veřejnému odporu, při němž obětoval cenu nejvyšší,“ varuje důchodce.

Odkazuje na to, co říkal předtím. „Já žádný anonymní mail (na objednávku konspirátorů), se stížností na nově zvolené ‚radní‘, Radě ČT posílat nebudu. Nejsem mentální bolševik, ani Zemanův či Dukův poskok, abych začal používat jejich praktiky,“ tvrdí Holínek ve svém otevřeném dopisu.

„Místo toho zde veřejně uvádím, že všechny ty, kterým jde stávající Rada ČT – v čele s Matochou, Lipovskou a Veselým – po krku (redaktoři – Wollner, Fridrichová, Železný, Moravec), tímto srdečně zdravím s konstatováním, že ze současných ‚psanců‘/redaktorů budou brzy naši hrdinové, a z těch, kteří je nyní v přímém přenosu lynčují, budou příští rok směšné (to jsou očividně již nyní), ufňukané figurky s krvavým nosem a ‚rudou hvězdou na čele‘,“ deklaroval pracovník NKÚ.

Příspěvek Bořivoje Holínka z 19. 5. 2021 – druhá část:

Kromě toho se praktikující katolík opřel i do kardinála Dominika Duky, protože Česká biskupská konference Hanu Lipovskou na post radní nominovala. Duka je pro něj „největším zklamáním“, o čemž prý kardinála písemně informoval. „Při té příležitosti jsem s láskou vzpomenul na tři jeho předchůdce – kardinály Josefa Berana, Františka Tomáška a Miloslava Vlka,“ dodal a pochlubil se: „Prvně jmenovaného znaly osobně řádové sestry z manželčiny rodiny, které o kardinála Berana pečovaly, ty druhé dvě úctyhodné OSOBNOSTI jsem znal osobně.“

„Ani jeden z nich by v průběhu bohoslužby neprovázel komunistického lháře Palase po Svatovítské katedrále; nepřevzal státní vyznamenání z rukou usvědčeného lháře a kremelského poskoka, stoje při tom ‚metálování‘ vedle nomenklaturního komunisty; a do Rady ČT nefedroval všehoschopnou figurku, jakou je Hana Lipovská, jak to učinil Dominik Duka…“ prohlásil.

A po těchto citacích se Bořivoj Holínek opět obrátil na Matochu: „Pane předsedo, pokud nechcete, aby došlo k osobní konfrontaci a otevřeným protestům proti hanebnostem, které pod Vaším vedením v ČT pácháte, rezignujte – spolu s Hanou Lipovskou a Lubošem Veselým – na své funkce v Radě ČT.“

Příspěvek Bořivoje Holínka z 19. 5. 2021 – třetí část:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

8:05 „Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

„Slova, která popisují všechen hněv, který cítíme, pravděpodobně ještě nebyla vynalezena,“ napsal uk…