Kurva, nechte mě mluvit... O dokumentu s Babišem píše jeho "oblíbený" server Echo24

31.10.2015 10:57

Server Echo24 představil svůj pohled na dokument o Andreji Babišovi „Matrix AB“ Víta Klusáka. Ačkoli se v snímkuvyjadřují i Babišovi spolupracovníci, kteří ho vykreslují v těch nejlepších barvách, současný ministr financí si stěžuje na údajné zmanipulování dokumentu, v němž prý vystupují především jeho nepřátelé. V něm se majitel Agrofertu párkrát oboří na novináře a použije i ostřejší slova, kupříkladu "kurva".

Kurva, nechte mě mluvit... O dokumentu s Babišem píše jeho "oblíbený" server Echo24
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Spolupracovníci Andreje Babiše (ANO) popisují svého šéfa jako pracovitého muže, který má velké nároky na sebe i na ostatní a spojuje v sobě šarm slovenského frajera a francouzského sira. „Obdivuji ho, protože je ukrutně pracovitý. Je to člověk, který asi nikdy nespí,“ prohlašuje o svém šéfovi pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Jiní lidé už k Babišovi tak přívětiví nejsou. Kritikou na jeho adresu nešetří někdejší pražský primátor Jan Kasl nebo Bohumír Rada, jemuž Babišův Agrofert zkropil pole jedovatým herbicidem. Šéf státní kasy se na tvůrce dokumentu velmi zlobil, že nedostal prostor se ke všemu obsáhleji vyjádřit.

Celý komentář ZDE

V dokumentu zazní i slova o tom, že Babiš dnes z pozice politika bojuje s jakýmsi domnělým matrixem, který ale sám pomáhal vytvářet. Agrofert se totiž právě v devadesátých letech rozrůstal a současný místopředseda vlády udržoval styky jak s již zesnulým Stanislavem Grossem (ČSSD), tak např. s Ivanem Langerem (ODS). Kontakty měl i na policii a zajímal se především o vyšetřování hospodářských kauz. Tvrdí to alespoň server Echo.24.cz, který Baviš ironicky označuje za svůj „oblíbený“.

Kamera zachytí také rozhovor ministra financí s redaktorem deníku Právo Rovenským. „Ale pane Rovenský, já taky ničemu nerozumím, já jsem si vystačil celý život s formulí jedna plus jedna je dva,“ rozmlouvá Babiš s novinářem Práva. „Ale pan premiér, tak kurva co, nechte mě mluvit... Neměl jsem mandát kurva,“ čílil se Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…