Kvůli smrti vojáků se Stropnický vrací do Prahy

08.07.2014 11:45

Ministr obrany Martin Stropnický v reakci na tragickou smrt čtyř našich vojáků v Afghánistánu ukončil svoji dovolenou v Chorvatsku a vrací se zpět do Prahy. S informací přichází server iDnes.cz. Médiím to potvrdil mluvčí resortu Jan Pejšek. Generální štáb potvrdil, že v Afghánistánu zahynuli čtyři čeští vojáci.

Kvůli smrti vojáků se Stropnický vrací do Prahy
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Důvodem k návratu ministra obrany do Čech je mimořádná tragická okolnost. „Pan ministr se vrací autem z Chorvatska, kam odjel o víkendu s rodinou na plánovanou týdenní dovolenou,“ řekl iDnes.cz mluvčí Ministerstva obrany Jan Pejšek.

„Je v pravidelném telefonickém kontaktu s náčelníkem generálního štábu a dalšími,“ doplnil Pejšek. Generální štáb Armády ČR potvrdil, že v Afghánistánu brzy ráno zahynuli čtyři čeští vojáci a jeden je údajně zraněn.

Čeští vojáci zahynuli v úterý ráno při útoku sebevražedného atentátníka u základny Bagrám. Prvotní informace hovoří o tom, že výbušninu nejspíš odpálil sebevražedný útočník. Čeští vojáci byli v tu chvíli mimo obrněná vozidla a prováděli rutinní kontrolu místa.

K tragické události se vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka, když poděkoval padlým vojákům za jejich službu v armádě. Dále také vyslovil soustrast rodinám pozůstalých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…