Lessy vybírá policejní šéfy. Jedním se stane Komorous

01.04.2012 20:07

Vedení policie čekají v nejbližší době velké změny. Policejní prezident Petr Lessy se podle Lidových novin chystá jmenovat hned několik policejních šéfů. Například náměstek ředitele ochranné služby Jiří Komorous se stane jejím šéfem.

Lessy vybírá policejní šéfy. Jedním se stane Komorous
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Do čela královehradecké policie má zase jít Jan Švejdar, který dosud působil v kraji jako náměstek pro kriminálku. Do Hradce Králové nechal Lessy přesunout případ lobbisty Romana Janouška poté, co kritizoval neobvykle mírný přístup pražské policie k opilému Janouškovi, jenž srazil padesátiletou ženu.

Policie nic potvrdit nechce

Poslední změna se týká letecké služby, kterou povede Tomáš Hytych, dosavadní náměstek na službě cizinecké policie. "Nemohu to potvrdit, jména chceme zveřejnit až v pondělí," sdělila LN mluvčí prezidia Pavla Kopecká.

Komorous mimo jiné figuruje na seznamech komunistické rozvědky jako starší referent centrály I. správy ministerstva vnitra. Byl náměstkem ministra vnitra a dlouhou dobu vedl také protidrogovou centrálu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…