Lež o smrti Pavla: Hnus, řekl Babiš. A padly i horší věci

26.01.2023 12:35

Policie se zabývá dezinformacemi o úmrtí prezidentského kandidáta Petra Pavla, které odkazují na falešný web a údajné prohlášení jeho mluvčí. Pavel na twitteru uvedl, že žije a vyzval voliče, aby odmítli špinavosti v nadcházejícím druhém kole voleb. V pátek a sobotu se o nejvyšší ústavní funkci utká s předsedou opozičního hnutí ANO a bývalým premiérem Andrejem Babišem. Antikampaň dosáhla nového dna, napsal Pavel. Dezinformace o smrti odsoudil i Babiš, který věří, že policie případ důkladně prověří.

Lež o smrti Pavla: Hnus, řekl Babiš. A padly i horší věci
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Falešné oznámení o smrti generála Pavla

"Ano, žiju. Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě. Někdo rozesílá jménem mé mluvčí falešnou kopii mého webu se zprávou o mé smrti. Antikampaň dosáhla nového dna, pojďme tomu říct rázné ne ve volbách," sdělil dnes na sociálních sítích Pavel. Odesláním falešné zprávy se podle něj už zabývá Policie ČR. Dezinformace o Pavlově údajné smrti se podle médií objevují v řetězových e-mailech a na internetu, dorazily i do některých redakcí.

Policie potvrdila, že případ řeší, další podrobnosti nesdělila. "Případem, o kterém jsme se dozvěděli z veřejného prostoru, se zabývají pražští kriminalisté. Bližší informace poskytneme, jakmile to bude možné," uvedla policie.

"I když jsme soupeři, tak s vámi absolutně souhlasím. Je to hnus a mrzí mě, že se někdo k něčemu takovému sníží. Policie by to měla důkladně prověřit, stejně jako to dělá v případě anonymu, který mi vyhrožuje smrtí. Držte se," napsal dnes na twitteru Babiš. Pavlův soupeř tento týden oznámil, že kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň a požádal policii o dočasnou ochranu. Anonymy hrozící smrtí podle Babiše obdržel on i jeho žena Monika.

Policie již také řeší falešnou SMS zprávu, jejíž autor jménem Pavla vyzýval příjemce, aby se dostavil na pobočku armády, kde dostane výzbroj pro mobilizaci na Ukrajině. Screenshot těchto zpráv se objevil na sociálních sítích, policii se podle sobotních Lidových novin nicméně zatím nepodařilo prokázat, že by taková zpráva na telefon skutečně někomu přišla.

"Považuji to za velice podlou snahu šířit poplašné zprávy a dále ještě vířit emoce. Myslím si, že k tomu je potřeba se jednoznačně postavit a chtěl bych vzkázat lidem, aby se nenechali odradit jakýmikoliv poplašnými zprávami a prostě šli k volbám a volili podle svých preferencí," sdělil následně Pavel na krátkém vystoupení před novináři.

"Policie se tím zabývá a zatím nemáme žádné výsledky," dodal Pavel. A jaký je jeho další program? "Dnes příprava na večerní debatu na Nově a zítra dopoledne ještě krátká příprava na debatu na Českém rozhlasu a pak pojedu volit," řekl. 

"Máme další informace o napadení našeho webu, DDoS útok, aby se na něj nedostali na naši uživatelé. Většina útoků jde z Ruska," podotkl závěrem svého vystoupení. 

"Protičeská zločinecká parta našela nové dno a rozesílá zprávu o jeho smrti s designem jeho webu. Opravdu chce někdo patřit k takovým lidským zrůdám? Parta kolem Babiše mimochodem interně také pracuje se scénářem, že neuznají výsledky voleb. Já rozumím, že někdo nemá rád vládu. To je úplně normální. Ale zůstaňte lidmi. Jen to, že máme svobodu a demokracii zajišťuje Váš životní standard. Jen proto můžete koukat na Netflix, pít u toho pivo z Kauflandu a nadávat na Fialu. Tihle lidé chtějí destrukci systému. Systému, který přinesl bezpečí a prosperitu celé společnosti bez vyjímky," zmínil Ondřej Šimíček na svém facebookovém profilu.

"Čekám, že se od této prasárny distancují aspoň příčetní politici ANO....chápete, kam Vás to vláčí? Všichni jste podporovali pomoc napadené Ukrajině a teď, kvůli prezidentské volbě, aktivizujete pátou kolonou ruských vrahů. Neděláte dobře. Dobro vždycky zvítězí," dodal Šimíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle kritérií Kavárny, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 26.01.2023 14:17:07
a podporovatelů Pavla, jsem skoro senior, bydlící na venkově a asi i nevzdělaný, ač s vysokoškolským vzděláním. Kdyby k nám někdo do hospody přišel s takovouto zprávou, doporučíme mu studený, mokrý hadr na hlavu. A víc to neřešíme. No nejsme asi Pražáci. Před týdnem to byla SMS, kterou ale nikdo neviděl v mobilu. Nevyšlo to a tak stejní lidé přišli s takovouto kravinou. Já věřím, že to je spíše ze strany podporovatelů Pavla než Babiše a to prostě jen proto, že vidím, čtu, slyším jak se chovají ti co generála podporují a porovnávám to s chováním druhé strany. Nikdy se nedovíme kdo tyto prasárny dělá. Ne že by to nešlo zjistit, ale není a nebude zájem to zjišťovat.. Vy v té Praze si klidně na hlavu s...e, mně je to jedno. Budu volit Babiše, jen proto aby vyhrál a vy jste měli protažené dr..y.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…