Leží vám v žaludku plat poslance? Tak si to pojďte zkusit, doporučil zákonodárce občanovi

26.08.2017 21:22

Z PROFILŮ Poslanec Antonín Seďa (ČSSD) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné prozradil, že v žádném případě není obhájcem islámu. Je jen sociálním demokratem a protože se ČSSD vždy hlásila k demokratickým principům, ctí i svobodu vyznání.

Leží vám v žaludku plat poslance? Tak si to pojďte zkusit, doporučil zákonodárce občanovi
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Poslanec ČSSD Antonín Seďa odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevyhýbal se ani dotazu čtenáře, který se k zákonodárci nechoval právě v rukavičkách. „Doufám, že jako znalec a obhájce islámu na PL dostanete od Sobotky důvěru a do péče Vaší rodiny svěří k Internacionální pomoci alespoň 4 afgánské uprchlíky před USA NATO válkou v Afghánistánu.  Zvládnete to?“ zeptal se čtenář. „Věřím že nezklamete důvěru soudruha Sobotky a očekávání Vašich voličů a v rámci vašeho příjmu 2,6 mio/rok je zabezpečíte,“ dodal ještě.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

Seďa se k dotazu postavil čelem. V prvé řadě odmítl, že by byl zastáncem muslimů. Jen jako demokrat ctí svobodu vyznání a podle svých vlastních slov s tím nehodlá přestat. Sám je katolík. „Jako sociální demokrat ctím svobodu, včetně té náboženské, demokracii, solidaritu a spravedlnost,“ podotkl.

Následně důrazně odmítl, že by jako poslanec pobíral plat 2,6 milionu korun ročně. Je sice pravda, že poslanec dostává např. peníze, z nichž si může platit asistenta či asistenty, ale v žádném případě nejde o peníze, které by končily na jeho vlastním účtu. „A pokud vám příjem poslance leží v žaludku, tak mám pouze jedno doporučení. Pojďte si to zkusit,“ doporučil občanovi Seďa.

Nakonec se pozastavil nad tím, kolik zloby na něj čtenář vrhl.  

Poslanec věnoval pozornost také dotazu týkajícímu se Afghánistánu. Důrazně odmítl, že by tato země byla okupována ozbrojenými silami USA či NATO. Poznamenal, že zahraniční jednotky jsou v Afghánistánu na základě smlouvy, kterou schválila afghánská vláda.

To však neznamená, že by se Seďa nedíval kriticky na vojenské operace v Afghánistánu. Od začátku prý tvrdil, že nejdůležitější nebude porazit teroristickou organizaci Tálibán. Důležitější bude zemi stabilizovat, a to v žádném případě nebude snadné.

„Afghánistán je velmi složitá země, kde si vylámali své vojenské zuby Britové a Rusové. Nicméně mezinárodní společenství, to není pouze USA či členské země NATO, musí proti mezinárodnímu terorismu bojovat,“ odvětil Seďa.

Nakonec se o bezpečnost země budou muset starat sami Afghánci, afghánská policie a armáda. Až se to podaří, bude to znamenat, že Afghánistán je v rámci možností stabilizovanou zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…