Lidé by měli dát Zemanovi pětku. Horáček vystavil Zemanovi drsné vysvědčení

07.07.2017 8:04

Michal Horáček jako první ohlásil, že vstoupí do boje o Hrad v roce 2018. Antropolog, textař a sázkař dal hned také jasně najevo, že bude jiným prezidentem, než je Miloš Zeman. Tomu lidé ve volbách vystaví vysvědčení a Horáček má za to, že by stávající prezident měl dostat sardel, bajli, nedostatečnou neboli za pět.

Lidé by měli dát Zemanovi pětku. Horáček vystavil Zemanovi drsné vysvědčení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na funkci prezidenta Michal Horáček zahájil sběr podpisů pod petiční archy na prezidentské volby

Textař Michal Horáček je trochu jiný než ostatní prezidentští kandidáti. Především tím, že si celou kampaň financuje sám.

„Nebudu to skrývat: Miloš Zeman je nejen osobně, ale vším, co v úřadu prezidenta činí, pravým opakem toho, jak je koncipován můj program, moje vidění světa a vnímání toho, co je poctivé a dobré. Dobře, že kandiduje. Otevřel se tomu, aby mu mohli voliči vystavit účet. Chci, aby mu lidé dali vysvědčení, a chci, aby na něm byla nedostatečná. Věřím, že bude – mluvím s nespočtem jeho někdejších voličů, které strašně zklamal. Je to tak: mým soupeřem je to, co Miloš Zeman předvádí,“ prozradil Horáček v rozhovoru pro páteční Lidové noviny.  

Můžeme se prý ale dočkat i toho, že Miloš Zeman do boje o Hrad nakonec vůbec nenastoupí. Jak na to Horáček přišel? Podíval se do minulosti současného prezidenta. Zeman získal funkci předsedy Sněmovny, ale už se ji nepokusil obhájit. Zeman získal funkci premiéra, ale už se ji nepokusil obhájit. Zeman se ještě v parlamentní volbě prezidenta pokusil stát se hlavou státu, a když se mu to nepodařilo, odešel tiše ze Sněmovny a na deset let zůstal na Vysočině. Pokud tedy prezidentovi průzkumy naznačí, že nemá vítězství jisté, podle Horáčka může Zeman utéct z boje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…