Lidé chtějí levné jídlo, když ho pořád kupují, míní šéf zpracovatelů masa

26.03.2012 20:17 | Zprávy

Jak by se dalo zařídit, aby se už neříkalo nekvalitním masným výrobkům špekáčky, i když jimi nejsou? Zpracovatelé masa mají návod, zaregistrují si označení u Evropské unie. Podle předsedy svazu Jaromíra Klouda se tím jednoduše zpřísní normy.

Lidé chtějí levné jídlo, když ho pořád kupují, míní šéf zpracovatelů masa
Foto: internet
Popisek: potraviny, ilustrační foto

Český svaz zpracovatelů masa se nyní snaží o zaregistrování „pražské šunky“. Zabere to ale mnoho času. „Ten proces trvá v Evropské unii dva roky,“ popisoval předseda svazu Jaromír Kloud v Impulsech Václava Moravce. Nyní je „pražská šunka“ v jedné čtvrtině procesu a rozhodnutí následně bude platit pro celou EU.

Může to pomoci v tom, že se něco, co nejsou špekáčky, nebude moci jmenovat špekáčky, popisoval zjednodušeně Kloud. Podle něj jde v podstatě o zpřísňování norem.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pan

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Hlasování

Vážený pane doktore, z medií vyplývá, že jste v EU Parlamentu hlasoval pro "Chat Control", tedy další ze stupínků směrem k omezování svobody slova. Těžko to obhajovat. Velmi mě proto překvapilo, že jste údajně svůj hlas připojil. Můžete prosím vysvětlit tento svůj postoj. Chtěl bych věřit alespoň čá...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Uvažování těch lidí je komické“. U Muzea jsme viděli show s ukrajinskou vlajkou

14:01 „Uvažování těch lidí je komické“. U Muzea jsme viděli show s ukrajinskou vlajkou

Ve čtvrtek v půl sedmé večer se konala akce před pražským Národním muzeem. Spolek Kaputin se tam dom…