Lidé chtějí levné jídlo, když ho pořád kupují, míní šéf zpracovatelů masa

26.03.2012 20:17 | Zprávy

Jak by se dalo zařídit, aby se už neříkalo nekvalitním masným výrobkům špekáčky, i když jimi nejsou? Zpracovatelé masa mají návod, zaregistrují si označení u Evropské unie. Podle předsedy svazu Jaromíra Klouda se tím jednoduše zpřísní normy.

Lidé chtějí levné jídlo, když ho pořád kupují, míní šéf zpracovatelů masa
Foto: internet
Popisek: potraviny, ilustrační foto

Český svaz zpracovatelů masa se nyní snaží o zaregistrování „pražské šunky“. Zabere to ale mnoho času. „Ten proces trvá v Evropské unii dva roky,“ popisoval předseda svazu Jaromír Kloud v Impulsech Václava Moravce. Nyní je „pražská šunka“ v jedné čtvrtině procesu a rozhodnutí následně bude platit pro celou EU.

Může to pomoci v tom, že se něco, co nejsou špekáčky, nebude moci jmenovat špekáčky, popisoval zjednodušeně Kloud. Podle něj jde v podstatě o zpřísňování norem.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pan

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

Nemyslíte, že byste jako politici měli respektovat především názor většiny lidí?

Ne jen odborné veřejnosti? Jeden příklad za všechny. Podle různých průzkumu většina Čechů nechce Euro, a vy ho přesto prosazujete. Tak kde je pak nějaký respekt? Nehledě na to, že proti přijetí Eura je třeba i řada odborníků a ekonomů.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Česko jako polokolonie. Volba občanů není svobodná

20:57 Drulák: Česko jako polokolonie. Volba občanů není svobodná

Bez svobody není demokracie, jak zdůraznil zakladatel spolku Svatopluk Petr Drulák. Současný režim j…