Lidé už nemají důvod chodit do ulic, vyhlásila Pekarová na Primě. Václavák jako důkaz

09.10.2022 12:51 | Reportáž

V první hodině nedělní Partie na CNN Prima News byly šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a exministryně Klára Dostálová (ANO). Nešetřily se. Pekarová Adamová konstatovala, že nízká účast na demonstraci odborů v Praze ukazuje, že lidé vidí, že vláda situaci řeší, a že lidé už nemají tolik důvodů k protestům. Dostálová nabídla zcela jiný pohled a nebrala si přitom servítky. Ministra průmyslu a obchodu za STAN Jozefa Síkelu označila za „útočníka z pralesní ligy“.

Lidé už nemají důvod chodit do ulic, vyhlásila Pekarová na Primě. Václavák jako důkaz
Foto: Screen vysílání CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v Partii

Pekarová Adamová debatu odstartovala vyjádřením k sobotní demonstraci odborů na Václavském náměstí, namířené proti vládě.  

„Já myslím, že odbory dosáhly svého při vyjednávání s vládou, které vedly, pokud jde o zvyšování platů, např. u platů ve školství u nepedagogických pracovníků, jako jsou školníci a tak podobně, ale těm požadavkům vláda vyšla vstříc tak nějak rozumně,“ uvedla předsedkyně Sněmovny s tím, že některé požadavky odborů nejsou reálné, a jiné že vláda dál řeší.

„My ty požadavky řešíme a lidé už nemají důvod k tomu, chodit do ulic,“ pravila Pekarová Adamová.

Jedním z nereálných požadavků je podle Pekarové Adamové zastropování cen potravin. „Tam se domníváme, že by to nevedlo ke kýženému výsledku. Pokud si vezmeme třeba cenu obilovin, tak ta se různě vyvíjí,“ zmínila.

Dostálová nabídla zcela jiný pohled.

„Já bych neřekla, že je ta situace utěšená. My to vidíme jako poslanci, když  za námi lidé chodí do poslanecké kanceláře a nosí si složenky s cenami za energie. A my, i když jsme poslanci a měli bychom mít informace od vlády z první ruky, tak často ani my neumíme říct, co bude od listopadu,“ nabídla zcela jiný pohled rozzlobená Dostálová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…