Lidovci mě nadále nechtějí za premiéra, oznámil Babiš

19.12.2017 13:23

Lidovci na dnešní schůzce s hnutím ANO trvali na tom, že nemohou uvažovat o vládě s ANO, ve které by byl premiérem předseda hnutí Andrej Babiš. Informuje o tom ČTK.

Lidovci mě nadále nechtějí za premiéra, oznámil Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš to dnes řekl po jednání s představiteli KDU-ČSL, na kterém usiloval o zisk podpory pro svůj menšinový kabinet. O programu se podle něj ani moc nemluvilo.

„Myslím si, že se lišíme ve všem. KDU-ČSL má stále stejné stanovisko, jejich představa je, hlavně aby ve vládě nebyl Babiš,“ řekl premiér novinářům po jednání. Debata o navrženém programovém prohlášení menšinové vlády se podle něj vůbec nekonala. „Tam je zásadně jiný názor na to, jaká má být vláda a kdo v ní má sedět,“ řekl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Babiš nebyl spokojen ani s atmosférou jednání, podle něj byla horší než na předchozí schůzce ANO s ODS. Na té se podle něj mluvilo věcně, i když i ODS zopakovala svůj názor, že menšinový kabinet ANO nepodpoří.

Babiš chce do Vánoc jednat o možné podpoře svého kabinetu se všemi stranami, po Novém roce chce vést druhé kolo rozhovorů. Dnes řekl, že ve vládě nechce být společně s KSČM a s hnutím SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…