Lidovec: Pryč s kosmonautkou Těreškovovou, přisluhovačkou Putina

09.05.2021 18:08 | Ze sítí

V Českých Budějovicích začala čistka. Informoval o tom snaživý lidovec a místní zastupitel Šimon Heller. O čestné občanství města nemají přijít jen prominentní komunisté z 50. let, ale také první žena v kosmu. Proč? Je prý přisluhovačkou Putina a pobíhají tu ruští agenti, kteří vraždí táty od rodin. Do všeho jsou zapojeni i Piráti.

Lidovec: Pryč s kosmonautkou Těreškovovou, přisluhovačkou Putina
Foto: Wikipedia
Popisek: Valentina Těreškovová

„Příští týden v pondělí proběhne další zasedání českobudějovického zastupitelstva. Na této schůzi předloží českobudějovičtí Piráti návrh na odebrání čestného občanství města lidem, kteří jsou spojeni s nedemokratickým režimem v Československu,“ informoval Heller s tím, že půjde o komunistické politiky aktivní v 50. letech,  Antonína Zápotockého, Václava Noska, Zdeňka Nejedlého a Zdeňka Fierlingera.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO sněmovní volby? (Ptáme se od 9.5.2021)

87%
9%
4%
hlasovalo: 12939 lidí

Heller sám ale hodlá na seznam nepohodlných čestných občanů přidat i jméno první ženy ve vesmíru, Rusky Valentiny Těreškovové. Tu neváhal nazvat dokonce přisluhovačkou Putinova režimu. „Proč Valentina? Dlouhodobě se podílí na ruském, potažmo sovětském nedemokratickém režimu. Poslankyní Nejvyššího sovětu SSSR, respektive Státní dumy je od roku 1966. Je iniciátorkou ústavního návrhu prodloužení mandátu prezidenta Vladimira Putina, který mu umožní zůstat u moci až do roku 2036,“ vypisuje v prohlášení lidovec Heller.

Krok považuje za důležité gesto zvláště v době, kdy „nám tu pobíhají ruští agenti a zabíjejí táty od rodin“. Z toho důvodu je pro Hellera nepřijatelné, aby měla první žena v kosmu čestné občanství Českých Budějovic.

„Odmítám argumenty o přepisování historie. Nikdo nezmění, že České Budějovice udělily Valentině Těreškovové čestné občanství v roce 1979. Můžeme ale do historie zapsat, že tomu tak bylo ‚pouze‘ do roku 2021,“ napsal Heller závěrem. Podle jeho názoru bychom se přitom měli postavit tomuto závažnému a důležitému kroku čelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…