Lidovecký ministr ohrožuje potravinovou bezpečnost země. Rodí se akce, kterou podpořil i známý herec

07.02.2022 21:40

„Ministr zemědělství Zdeněk Nekula a předseda vlády Petr Fiala nehájí zájmy České republiky, českého, moravského a slezského venkova a svou politikou přímo ohrožují potravinovou bezpečnost naší země,“ uvádí ve své výzvě Klub 2019, jehož tváří se stal herec Ivan Vyskočil. Jedná se o další reakci na současnou situaci v zemědělství. Klub 2019 mluví o diskriminačních podmínkách Strategického plánu Společné zemědělské politiky 2023–2027 a vyzývá tímto memorandem k činnosti Agrární komoru.

Lidovecký ministr ohrožuje potravinovou bezpečnost země. Rodí se akce, kterou podpořil i známý herec
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

Výzva – memorandum – Klubu 2019

My, účastníci pracovního setkání členů Klubu 2019 v Trhovém Štěpánově, dne 7. února 2022 vydáváme po seznámení se s narychlo přepracovaným Strategickým plánem Společné zemědělské politiky 2023–2027 pro české zemědělství, který provedla vláda premiéra Petra Fialy na návrh ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, následující naléhavou výzvu – memorandum:

1. Vyzýváme Agrární komoru České republiky k rychlé a adekvátní, to je účinné reakci na nereálně a záměrně stanovenou redistributivní platbu 23 %, která je nejvyšší v rámci všech zemí Evropské unie a která silně poškodí české zemědělství, potravinářství a celý venkov.

2. Vyzýváme Agrární komoru České republiky, aby převzala svoji zákonnou roli a mluvila jako jediná nevládní zemědělská organizace ustavená zákonem č. 301/1992 Sb. k diskriminačně nastaveným podmínkám shora uvedeného Strategického plánu, které nebyly řádně projednány s těmi, kterých se bytostně tyto podmínky týkají a které ze zákona zastupujete. Konstatujeme, že nedostatečně.

3. Konstatujeme, že vláda nastavuje podmínky pro zemědělskou a potravinářskou výrobu tak, že jednoznačně a zcela svévolně v rozporu se zájmy České republiky převádí produkční zemědělství na extenzivní hospodaření s dalším snížením jeho produkce s dopadem na snížení už tak nízké potravinové soběstačnosti a navazujícím dalším zvýšením dovozů potravin.

4. Konstatujeme, že současný ministr zemědělství Zdeněk Nekula a předseda vlády Petr Fiala nehájí zájmy České republiky, českého, moravského a slezského venkova a svou politikou přímo ohrožují potravinovou bezpečnost naší země.

Za signatáře výzvy – memoranda

Ivan Vyskočil,

tvář platformy Klub 2019


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…