Lipavský se sejde se Stoltenbergem

24.03.2023 12:40

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) se v pondělí v Bruselu setká s generálním tajemníkem Severoatlantické aliance (NATO) Jensem Stoltenbergem. Jednat budou o summitu NATO ve Vilniusu, který se uskuteční v červenci, o ruské agresi proti Ukrajině nebo obraně. Ministerstvo zahraničí to uvedlo v dnešním avízu.

Lipavský se sejde se Stoltenbergem
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Summit se koná od 11. do 12. července a zúčastní se ho zástupci jednotlivých zemí Severoatlantické aliance. Osobní účast plánuje také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Finsko a Švédsko doufají v to, že do summitu budou do NATO přijaty, ratifikovat to ještě musí Turecko a Maďarsko.

Po schůzce se Stoltenbergem bude Lipavský jednat se dvěma členy Evropské komise. Rozhovory s eurokomisařem pro spravedlnost Didierem Reyndersem a eurokomisařem pro humanitární pomoc a řešení krizí Janezem Lenarčičem se budou týkat zejména podpory Ukrajiny, potrestání válečných zločinů páchaných na jejím území, humanitární pomoci, řešení důsledků ruské agrese, posilování odolnosti Evropské unie a její role ve světě.

O podpoře občanské společnosti ve východní Evropě, svobodě médií a významu strategické komunikace v aktuální geopolitické situaci pak bude šéf české diplomacie hovořit s ředitelem Evropské nadace Jerzym Pomianowskim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jeden větší vlastizrádce než druhý ..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemedard , 24.03.2023 15:08:49
Ale pokud to myslíš vážně, pojedeš nejdřív do Haagu a podáš trestní oznámení na prezidenty USA, kteří rozpoutali války na Středním východě nebo na Havla za ono slavné humanitární bombardování ... Či další pohrobky EU a země, které se těchto akcí zúčastnily .... Pak ti můžeme věřit, že chceš udělat něco užitečného

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…