Lobbista Rittig poodhalil své soukromí: Policisté jezdí na snídani s našimi dětmi

27.11.2015 10:35

O Ivo Rittigovi se dlouho mluvilo jako o muži v zákulisí, který hýbe českou politikou. Ze socialistického prodavače lahůdek se dostal až do pozice muže, který podle médií ovlivnil lecjakou veřejnou zakázku. S policisty se podle vlastních slov zná, bývají u něj doma v Praze velmi často.

Lobbista Rittig poodhalil své soukromí: Policisté jezdí na snídani s našimi dětmi
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Lobbista Ivo Rittig prý v minulosti ovlivňoval českou politiku a bohatl na kdejaké veřejné zakázce. Údajně získával peníze z jízdenek Dopravního podniku hl. města Prahy. Teď soud řeší i kauzu Oleo Chemical, kde lobbista měl hrát také svou roli. K soudu chodí jako svědek. Novinám popsal, jak to vypadá, když k němu přijdou policisté na  prohlídku.

„Dorazilo sto padesát policajtů a dělali si srandu, že už jsou tam popáté a že už nic ani prohlížet nebudou,“ uvedl. ...„Moje děti už umí snídat s policajtama. Slyší na Vinohradech houkačku a ptají se: Tati, to už s námi zase policajti jedou posnídat?“ řekl. Jeho slova uveřejnila páteční MF Dnes.

Z firmy Oleo Chemical mělo být vyvedeno 20 milionů korun a část z nich údajně skončila i v kapsách Ivo Rittiga. Ten k tomu poznamenává jen tolik, že dostával peníze za poradenství a nevěděl, odkud pocházejí. Pokud ho někdo s kauzou spojuje, činí tak prý na základě zfalšovaného podpisu pod jakýmsi pochybným dokumentem. „Jsem tady. Rozhodně se nikoho nebojím,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…