MF a MMR se spojily v postupu vůči ROP Severozápad

04.06.2012 16:00

Ministerstvo financí a ministerstvo pro místní rozvoj rozšířili pozastavení certifikace výdajů Regionálního operačního programu Severozápad o pozastavení národního předfinancování. To měl na starost právě úřad ministra Kamila Jankovského. Náměstci ministerstev také požádali výbor regionální rady ROP Severozápad, aby ihned na přechodnou dobu pozastavil vyhlašování nových výzev, schvalování projektů a podepisování smluv.

MF a MMR se spojily v postupu vůči ROP Severozápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Podle ministerstva financí a ministerstva pro místní rozvoj je problematické, že probíhá vyšetřování bývalého ředitele ROP Severozápad Petra Kušnierze. Resort ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) požaduje zjištění mimořádného auditu operací 35 vybraných projektů, který provedla společnost Deloitte Advisory pro auditní orgán. Další problematickou oblastí je podezření na netransparentnost hodnocení projektových žádostí a obvinění vznesená vedoucím odboru řízení programu ROP SZ.

Řídící orgán ROP Severozápad by měl vypracovat stanovisko do 18. června, pak budou následovat další kroky ze strany ministerstva financí a ministerstva pro místní rozvoj.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…