Majdan proti Zemanovi? Rozjela se kolem toho výměna mezi zvučnými jmény

31.10.2016 13:55

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery se obul mimo jiné do svého novinářského kolegy, šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla. „Něco tak odpudivého jako předpovídat, že Zemanovi kritici chystají český Majdan, se hledá těžko,“ zkonstatoval v jeho souvislosti.

Majdan proti Zemanovi? Rozjela se kolem toho výměna mezi zvučnými jmény
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Tabery

„Když se na politické scéně uhnízdí nervozita, která se převalí i do společnosti, dozvíme se mnohdy o některých lidech více, než bychom chtěli. Minulý týden bývalý šéf KSČM Jiří Svoboda, novinář Erik Best a šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl naznačili, že tu kritici Miloše Zemana chystají Majdan. Plesl svůj komentář doslova nazval ‚Čekání na pražský Majdan‘,“ uvádí Tabery a vzpomíná Pleslova slova, jenž se obával, aby současná hysterie českých umělců nevyústila v něco podobného, jako byly demokratické revoluce od Egypta až po Ukrajinu.

Anketa

Hrozí České republice politikou vyprovokované násilí v ulicích a na náměstích?

hlasovalo: 13351 lidí

Původní text ZDE.

„Něco tak odpudivého se v českém tisku hledá těžko. Naznačovat, že by zdejší politické diskuse, jakkoli vášnivé, mohly přerůst v ozbrojené střety, kde umírali lidé, to je za hranou. Navíc si Plesl neuvědomuje, že tím vlastně pošpinil toho, koho chtěl hájit, a sice Miloše Zemana,“ pokračuje ve své kritice Plesla Tabery. Majdan se podle něj změnil v masakr až ve chvíli, kdy prezident nechal střílet do demonstrujících lidí.

„Že by něco takového česká hlava státu udělala (a že by jej někdo poslechl), je naprostý nesmysl. Je sice pravda, že tu máme dlouholetou tradici v ponižování názorových oponentů a že se jim podsouvá kde co. Ale i to by mělo mít nějakou hranici, která se nepřekračuje. Bohužel tentokrát ji šéfredaktor MFD doslova přeskočil,“ uzavřel ve svém komentáři Tabery.

„Až budu stát před lidovým soudem, snad ho povede Erik Tabery. S Erikem se později vypořádá koalice Číňanů a eurokratů,“ napsal si následně na Facebook Plesl.

Plesl se k aktuální politické situaci vyjadřuje velmi často a rád. „Býti agentem zájmů Kremlu a Pekingu současně, to jaksi nejde. To je dost hrubá chyba v uvažování účastníků celé té taškařice,“ nechal se slyšet.

V minulých dnech si pak rýpl třeba také do akce na Staroměstském náměstí dne 28. října. „Když si třeba Ortel zorganizuje politickej koncert na Staromáku, tak mu to veřejnoprávní TV taky určitě odvysílá na ČT24,“ uvedl. Zareagoval i na výzvu Jiřího Bartošky a Vojty Dyka ohledně vyhlášení týdne občanského neklidu. „Tak už jsem občansky neklidnej. A kde se rozdávaj zbraně, pane Dyk? V Karlových Varech?“ optal se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…