Majitel vyzval lidi z Přednádraží, aby se dnes vystěhovali

03.05.2013 17:27

Majitel domů v ostravském ghettu Přednádraží Oldřich Roztočil vyzval obyvatele posledního obydleného objektu číslo osm, aby se do dnešních 17:00 vystěhovali. Pokud tak neučiní, je připraven obrátit se na policii a žádat ji o pomoc s jejich odchodem. Roztočil dnes řekl, že se nemůže dohodnout se stavebním úřadem na tom, aby dům přestal být na katastru veden jako takzvaná jiná stavba, ale jako bytový dům.

Majitel vyzval lidi z Přednádraží, aby se dnes vystěhovali
Foto: rep
Popisek: Domy na ostravském Přednádraží

Právě kvůli faktu, že obývaný objekt není v katastru veden jako bytový dům, hrozilo lidem, že ač mají nové nájemní smlouvy, nebudou mít nárok na příspěvek či doplatek na bydlení. 

"Dneska jsem v dobré vůli navštívil stavební úřad, kde jsem chtěl v první fázi řešit záležitosti kolem toho, proč jsou ty domy zapsány jako jiná stavba a tohle stanovisko změnit," řekl Roztočil. Dodal, že úřad však po něm pro změnu v katastru požaduje kompletní dokumentaci k obydlenému domu, kterou však nemá k dispozici a její vypracování by stálo několik desítek tisíc korun. Podle Roztočila je však má mít v evidenci i stavební úřad. "Trváme na tom, že jde o povinnost majitele. Pokud potřebnou dokumentaci nemá k dispozici, má si ji dát zpracovat," řekla mluvčí městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková. 

"O otázce, zda ji stavební úřad má, nebo nemá se odmítají bavit," podotkl Roztočil, podle něhož stavební úřad stále trvá na tom, že nařízení o vystěhování obyvatel z domů je platné. Roztočil si myslí opak.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…