Maláčová: „Ušetřím 80 milionů. A investuji miliardu.“

22.09.2020 15:00

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová hodlá utahovat opasky. Na ministerstvu se bude šetřit. Jak moc? Zároveň prohlásila, že hodlá podporovat personál v sociálních službách. Velkým tématem jsou pro ni také přídavky na děti pro pracující rodiny. „V rodině dvou pracujících dospěláků s nijak závratnými příjmy se budou peníze navíc safra hodit.“ Vzduchem létaly miliardy.

Maláčová: „Ušetřím 80 milionů. A investuji miliardu.“
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

„Rozpočet musí dýchat s ekonomikou. A my na MPSV chceme jít příkladem. Plánujeme uspořit 80 milionů na pronájmech budov, služebních cestách, materiálu a chceme snížit počet úředníků,“ slibuje ministryně. Přitom jen rozpočet pro MPSV na rok 2019 se pohyboval kolem 552 miliard korun.

„Naprostou prioritou jsou sociální služby. I když se finanční ohodnocení personálu v sociálních službách díky sociální demokracii hodně zlepšilo, stále ještě nejsme tam, kde chceme být,“ hodnotí se sebekriticky Maláčová.

„Průměrný hrubý plat pečovatelky je 26 000 korun. Průměrný hrubý. To znamená, že velká část pracovníků na něj nedosáhne, přitom jejich práce je velmi náročná a zodpovědná. Nesmíme zapomínat ani na klienty. Populace stárne, takže do domovů pro seniory chceme investovat 1 miliardu.“ Popisuje.

U seniorů se ale plány Maláčové nezastaví: „A pak je tady velké téma rodin, za jejichž lepší žití bojuju celou dobu mého působení na pozici ministryně. Teď je potřeba řešit přídavky na děti pro PRACUJÍCÍ rodiny. Aby ti, kdo nemají štěstí na vysoký plat, měli lepší finanční zázemí. Přídavky na dítě  nemůžou být chudinská dávka! Za posledních 10 let nám z přídavku vypadlo 300 tisíc rodin a takhle to prostě nejde. V rodině dvou pracujících dospěláků s nijak závratnými příjmy se budou peníze navíc safra hodit a o samoživitelkách ani nemluvím!“

Rozpočet musí dýchat s ekonomikou. A my na MPSV chceme jít příkladem. Plánujeme uspořit 8??0?? milionů na pronájmech...

Zveřejnil(a) Jana Maláčová dne Úterý 22. září 2020
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…